Lustig sekunder från ett nytt mirakel

Celtic nära att chocka Barcelona: Det känns jävligt surt nu ...

FOTBOLL

Mikael Lustig var sekunder från sitt andra fotbollsmirakel på en vecka.

Då gjorde Barcelona 2–1 mot Celtic på Camp Nou.

– Det känns jävligt surt nu, säger Lustig till Sportbladet.

ingen repris Mikael Lustig fick inte uppleva ett nytt mirakel likt det med landslaget i Berlin då Sverige vände 0–4 till 4–4 mot Tyskland.

Förra tisdagen spelade Mikael Lustig en huvudroll i Bragden i Berlin.

I går var högerbacken sekunder från en nytt mirakel när Celtic höll 1–1 borta mot Barcelona i 93 minuter. Då satte Jordi Alba segermålet.

– Det känns jävligt surt nu. Det hade varit en annan sak om de hade vunnit med 3–0. Att man skulle vara besviken för att man inte fick med sig en poäng från Camp Nou – det trodde man inte före matchen, säger Lustig på väg till flygplatsen i natt.

Han och lagkamraterna spelade ett fantastiskt försvarsspel.

”Prickfria”

– Defensivt var vi egentligen prickfria i 90 minuter. Sedan kunde vi kanske ha gjort det bättre när vi väl fick tag i bollen. Men då var vi trötta.

Barça hade otroliga 90 procent av bollinnehavet och 26–4 i avslut.

Hur jobbigt är det att spela en sådan match som högerback mot världens bästa?

– Det är framför allt jobbigt psykiskt. Man måste vara på tårna hela tiden för annars smäller det. I en ligamatch kan det vara jobbigare fysiskt då man ska gå framåt också.

Är det här den största klubblagsmatchen du spelat?

– Ja, absolut! Det här Barcelonalaget är förmodligen det bästa laget i fotbollshistorien och detta är den svåraste bortamatchen du kan tänka dig. Mycket större än så här blir det inte, säger Lustig, som bytte tröja med Alba efter matchen.

Mål på frispark

Celtic chocköppnade med 1–0 på ett självmål efter frispark i den 18:e minuten.

När skottarna höll Messi & Co stången gick förstås Lustigs tankar till Bragden i Berlin.

– Ju längre matchen gick desto mer kändes det att det kunde gå vägen. De hade några chanser men det kändes tryggt på något sätt ändå.

– Sedan hade vi bollen nere vid deras hörnflagga med en minut kvar, typ. Då tappade vi den. Det är i sådana lägen vi kanske måste bli bättre och lyckas hålla i bollen, säger Lustig.

FAKTA

Så vände Barça 0–1 mot Celtic

18'

0–1: Celtic får frispark och Georgios Samaras får huvudet på bollen som går vidare till Javier Mascherano som nickar i eget mål.

45'

1–1: Andres Iniesta sätter kvitteringen efter väggspel med Xavi och Barcelona har en hel halvlek på sig att göra ett segermål...

94'

... men det dröjer ända till slutsekunderna innan Jordi Alba gör 2–1 – hans första Champions League-mål i karriären.