Därför sprang han in på planen

Matthias G: ”Ronaldo är en legend för mig”

1 av 9
FOTBOLL

Cristiano Ronaldo, 27, fick oväntat besök av en planstormare i Champions League-matchen mellan Borussia Dortmund och Real Madrid.

Nu förklarar den 21-årige mannen varför han sprang han in på planen.

– Han är världens bäste fotbollsspelare, det sa jag till honom, säger han.

Borussia Dortmund ledde med 2-1 och med blott tio minuter kvar av matchen gjorde Real Madrid sitt bästa för att forcera in ett kvitteringsmål på Westfalenstadion.

Plötsligt sprang en okänd man in på gräsmattan och rusade fram mot Real Madrids storstjärna Cristiano Ronaldo. Han hann säga några ord och passade på att skicka en slängkyss i Ronaldos riktning.

Tyska Bild Zeitung har pratat med planstormaren som i tidningen kallas för Matthias G, 21. Han bor till vardags i Braunschweig och anser sig vara Ronaldos största supporter.

– Ronaldo är en legend för mig. Jag ville tvunget träffa honom. Jag vet inte var han bor. Därför tog jag mig till Dortmund, säger han till Bild.

”Det var värt det”

Den oväntade påhälsningen verkade inte störa spelarna särskilt mycket och Matthias G togs snabbt av planen av säkerhetspersonalen.

Nu väntar ett saftigt bötesbelopp och stadionförbud – men Matthias G är lika glad för det.

– Straffet bryr jag mig inte om, det var värt det. Min största önskan, att få träffa Ronaldo, har gått i uppfyllelse. Jag är inte våldsam, jag bad om ursäkt till polisen och ordningsvakterna direkt efter aktionen. Och nu ber jag om ursäkt till Jürgen Klopp och hela fotbolls-Tyskland för spelavbrottet, säger Matthias G.