Mourinho: Dortmund kan vinna CL

Real-tränaren hyllar de tyska mästarna inför mötet

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Borussia Dortmund toppar dödens grupp i Champions League med sju poäng efter tre matcher.

Om de tyska mästarna tar sig till åttondelsfinalerna tror José Mourinho att titeln till sist kan hamna i Tyskland.

– Att de för tillfället leder den här gruppen säger allt, säger han.

Real Madrid, Manchester City, Ajax och Borussia Dortmund. Fyra mästarlag från fyra starka ligor. Grupp D är en tuff utmaning för varje klubb.

Inför tisdagens matcher ligger Dortmund etta, tätt följt av Real Madrid. Om Jürgen Klopps unga lag vinner matchen på Bernabéu-stadion är en plats i åttondelsfinalerna säkrad – om inte blir det en fortsatt tuff kamp.

De båda klubbarna möttes för två veckor sedan, en match som tyskarna vann med 2-1 hemma på Westfalenstadion. José Mourinho blev imponerad av motståndet och passade på att hylla Borussia Dortmund inför matchen i Spanien.

– De har snabba och fysiskt starka spelare. Att de för tillfället leder den här gruppen säger allt. Om de tar sig till åttondelsfinal tror jag också att de kan vinna titeln, säger Mourinho på presskonferensen.

”Utvecklats mycket”

I Real Madrid återfinns de tyska landslagsstjärnorna Mesut Özil och Sami Khedira. Den sistnämnde missar matchen på grund av en muskelskada men Özil är redo för spel. Den offensive mittfältaren spelar tillsammans med en handfull Dortmund-spelare i landslaget och varnar framför allt för två offensiva pjäser.

– Marco Reus och Mario Götze är väldigt farliga. Framför allt Marco Reus förfogar över ett riktigt bra avslut. Det är ett ungt lag som har utvecklats mycket, säger han på presskonferensen.

Samtidigt som gruppledarna drabbar samman i Madrid tar krisande Manchester City emot Ajax.