Guidetti i fokus inför måstematch

Pryder matchprogrammet och intervjuas om Ajax

FOTBOLL

John Guidetti är inte aktuell för spel men står ändå i fokus inför Manchester Citys möte med Ajax.

Svensken pryder Citys matchprogram inför hemmamatchen efter förra årets hattrick mot just Ajax.

– Det är synd att jag inte kan vara med men jag är inte säker att Ajax-fansen gillar mig så mycket, säger Guidetti.

John Guidetti kämpar fortsatt för att komma tillbaka till fotbollsplanen efter hälsoproblemen som bland annat höll honom borta från sommarens EM-slutspel. Trots det får City-fansen i afton lära känna den 20-årige talangen lite bättre.

Under press

Den regerande ligamästaren låter svensken pryda det officiella matchprogrammet inför matchen mot Ajax i Champions League. Där intervjuas också Guidetti om motståndaren han förra året gjorde ett hattrick mot under låneperioden i Feyenoord.

– Det blir ingen enkel match, men med våra fans i ryggen borde vi lyckas få fart på vår Champions League-säsong, säger Guidetti enligt Citys hemsida.

Klubben är under rejäl press i CL med bara en poäng efter tre omgångar. Detta efter att bland annat ha förlorat borta mot Ajax med 1-3 i oktober.

”Slog de engelska mästarna”

– Ajax är ett bra lag, inget snack om det, men jag är inte säker på varför vi förlorade med 1-3 i Amsterdam. Jag tror att Ajax får det tufft på Etihad Stadium eftersom vi har en så bra trupp och spelar så bra på hemmaplan.

Guidetti sörjer samtidigt att han inte kan vara med själv och bidra i matchen.

– Jag gjorde tre mål mot dem förra säsongen så det är synd att jag inte kan vara med i kväll. Men jag är inte säker på att Ajax fans gillar mig så mycket av det skälet. Även det är troligen en underdrift.

Anfallaren varnar samtidigt de som underskattar holländska lag.

– Om något gör det borde de ändra sig eftersom Ajax slog de engelska mästarna.