Nytt misslyckande av City – på väg ut ur CL

FOTBOLL

Roberto Mancinis jobb hänger mer och mer löst.

Manchester City fick i kväll bara 2–2 mot Ajax och är i det närmaste borta från Champions League-slutspel.

– Jag är besviken, vi är ute ur Champions League, säger Mancini.

– Det är ett fiasko som har fullbordats, säger Sportbladets expert Erik Niva i Viasat Fotboll.

Managern Roberto Mancini var pressad redan före matchen och efter 17 minuter var han askgrå i ansiktet.

Ajax – som skrällde genom att besegra City med 3–1 i Amsterdam – chockade City på nytt med en tidig 2–0-ledning.

Niklas Moisander kom först på Christian Eriksens hörna i tionde minuten och bollen studsade fram till lagkaptenen Siem de Jong som fläkte sig fram och stötte in 1–0 i nättaket.

Sju minuter senare slog Eriksen en ny hörna och på Siem de Jong nickade in 2–0 vid första stolpen.

– Väldigt passivt försvar. Riktigt svagt av City. Hela stadion är i chock, sa expertkommentatorn Glenn Strömberg i Viasat Fotboll.

Omdiskuterat offsidemål

Men innan den riktiga paniken hann slå in reducerade Yaya Touré med ett konstummer där han tog ner bollen på bröstet med ryggen mot målet och sedan dundrade in bollen i mål.

En frustrerad Roberto Mancini bytte i paus ut mittfältaren Javi Garcia och bytte in anfallaren Mario Balotelli och med honom på planen startade City en forcering.

Kun Aguero sköt kvitteringen med en kvart kvar och hade sedan i slutskedet en till boll inne – men assisterande domaren valde att vinka bort målet för offside. Ett domslut som lär bli omdiskuterat.

”För tillfället är vi borta”

Mario Balotelli ropade efter straff på tilläggstid och efter slutsignalen var City-lägret rasande (läs mer här).

– Det är ett fiasko som har fullbordats, City kommer inte att kunna rädda upp det här även om det finns en liten teoretisk möjlighet kvar. Manchester City är i praktiken borta ur Champions League för andra året i rad redan i gruppspelet, säger Sportbladet expert Erik Niva i Viasat Fotboll.

– Jag är väldigt besviken eftersom jag tycker att vi gjorde tillräckligt för att vinna matchen, säger Citys lagkapten Vincent Kompany till BBC.

– För tillfället är vi borta. Men vi har två svåra matcher kvar och ska försöka vinna dem, säger Roberto Mancini till BBC.