Zlatan bakom allt med fyra (!) assist

PSG mot avancemang

FOTBOLL

Paris Saint-Germain är nära slutspelet i Champions League efter att Zlatan Ibrahimovic legat bakom allt i 4-0-segern mot Dinamo Zagreb.

Svensken noterades för osannolika fyra assist varav två var riktiga delikatesser.

Storsatsande Paris Saint-Germain har nu sex poängs försprång ner till Dinamo Zagreb med bara två omgångar kvar av gruppspelet i Champions League. Det ser med andra ord ut att bli slutspel för det franska laget efter tisdagens 4-0-seger mot kroaterna.

”Kunde gjort två till”

Återigen var det svenske storstjärnan Zlatan Ibrahimovic som var segerorganisatör. Anfallaren assisterade till alla fyra målen.

– Det är alltid lättare när du leder och du får mer utrymme. Vi kunde ha gjort två mål till, men 4–0 är ett bra resultat, sade Ibrahimovic till fransk tv enligt TT.

Efter 16 minuter slog 31-åringen in bollen till Alex som från nära håll kunde trycka dit ledningsmålet. 2-0 satte Blaise Matuidi efter en delikat passning från Zlatan som vände upp och smekte fram bollen perfekt på djupet till 25-åringen.

Sex poäng på fyra matcher

Jérémy Menéz noterades sedan för PSG:s tredje mål efter en sidledspass från Ibrahimovic som friställde fransmannen i den bortre delen av straffområdet. Men det var den fjärde passningen som var allra mest speciell.

Zlatan väggspelade sig fram med en klack (!) men halkade i gräset när han skulle slå den avgörande passningen. 31-åringen lyckades ändå få träff på bollen och spelade liggandes fram Guillaume Hoarau till 4-0.

Zlatan har nu gjort två mål och fyra assist, totalt sex poäng, på CL:s fyra inledande matcher. Showen imponerade också stort på kroatiske legendaren Davor Suker som kuppade och försökte värva Zlatan efter matchen.