Arsenal illa ute: ’Inte bra för oss’

Wenger: Vid 2–0 är segern aldrig säker i Champions League

FOTBOLL

Arsenal tappade segern och greppet om förstaplatsen i gruppen.

Nu kan avancemanget till slutspelet avgöras borta mot svåra Olympiakos i den sista omgången.

– Vid 2–0 är segern aldrig säker i Champions League, säger Arséne Wenger efter 2–2 borta mot Schalke 04.

Tappade segern Arsenal började strålande borta mot Schalke och tog ledningen med 2–0 men Schalke hämtade sig. 2–2-resultatet ger det tyska klubblaget fördel i jakten på seriesegern.

En vinst i Ruhr borta mot starka Schalke 04 hade gjort formsvaga Arsenal och managern Arséne Wenger gott.

Laget tog också ledningen efter att Theo Walcott dråpligt chippat med sig bollen mellan tre motståndare och slagit in den i öppet mål.

När sedan Olivier Giroud smög sig fri och språngnickade in 2–0 på ett klassinlägg från Lukas Podolski trodde många på en bortaseger.

Vermaelen blev syndabock

Ett kliniskt avslut från Klaas-Jan Hunteelar och ett självmål av vikarierande vänsterbacken Thomas Vermaelen (André Santos var petad efter tröj-skandalen mot United) senare hade Schalke kvitterat.

– Vid 2–0 är segern aldrig säker i Champions League. Tyska lag är bra både fysiskt och tekniskt och ger aldrig upp, så det kändes aldrig som att matchen var över, säger Arséne Wenger till Sky Sports och fortsatte.

– Jag har fantastiska spelare men just nu har de glömt bort hur bra de är.

Stabile mittfältaren Mikael ­Arteta var besviken efteråt:

– Med tanke på att vi leder med 2–0, så kan (en poäng) inte vara bra för oss. Theo hade ju dessutom matchens sista chans.

Theo Walcott var nära att springa in 3–2 på övertid, men engelsmannens avslut blev alltför tamt och Lars Unnerstall i Schalke-målet kunde enkelt ­parera.

Tyskarna leder gruppen med två matcher kvar att spela. ­Arsenal är alltjämt tvåa, men har utöver avsågade Mont­- pellier tredjeplacerade Olympiakos kvar att möta i en oviss bortmatch.