Superbjudningarna kan rädda Chelsea

Målvakten stor syndabock efter två jättetavlor

1 av 7 | Foto: VIASAT SPORT
TAVLA 1
FOTBOLL

Först sparkade han bollen i eget mål via Fernando Torres ben.

När Sjakhtar lyckats kvittera slog sedan målvakten Andrej Pyatov till igen och bjöd Oscar på 2-1 för Chelsea.

– Har man en målvakt som har för vana att göra sådana här tavlor har man problem, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Chelsea var pressat inför matchen mot Sjakhtar Donetsk med motståndaren tre poäng före i gruppen och med ett Juventus bara en poäng bakom. Men nu har engelsmännen fått oväntad hjälp i kampen för att överleva gruppspelet.

Willian kvitterade

Sjakhtars målvakt Andrej Pyatov bjöd Chelsea på två mål under den första halvleken på Stamford Bridge. Redan efter sex minuter pressades 28-åringen efter en snål hemåtpass vilket fick till resultat att han vallade in 0-1 i egen kasse via Fernando Torres ben.

Sjahktar kvitterade genom Willian innan Pyatov blev olycksgubbe igen. Ukrainaren lämnade sitt straffområde för att nicka bort ett långt uppspel från Chelsea men skickade bollen rakt till Oscar. Brassen tog emot bollen på bröstet, tackade för bjudningen och lobbade in 2-1 över Pyatov.

Gjort många tavlor

– Det är vaket och jättebra gjort när målvakten är ur spel, säger Lars Lagerbäck i Viasats studio.

Pyatov är också en målvakt med en rik historia av tavlor.

– Har man en målvakt som har för vana att göra sådana här tavlor har man problem. Det är lite Sjahktars förbannelse. Det är stor skillnad mellan det höga och det låga. De är otroligt bra framåt, offensivt, på många fötter men också med tydliga svagheter. Allra tydligast på målvaktssidan, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Efter 2-1-målet har Willian återigen kvitterat.

Matchen pågår. Följ den i Sportbladets live-bevakning!