Snoop förälskad i Celtic – vill köpa in sig i skotska klubben

"Celtics loger kommer aldrig bli detsamma"

Snoop Dogg är sugen på Skottland
FOTBOLL

Celtics skrällseger mot Barcelona fick Rod Stewart att bryta ut i tårar.

Den fick också rapparen Snoop Lion (tidigare Dogg) att förälska sig i klubben. Han vill nu köpa in sig i klubben.

– Jag vill tillföra lite Snoop, säger rapparen till Scottish Daily Record.

Scottish Daily Record avslöjar att den amerikanske hiphoparen vill köpa in sig i klubben. Han vill ha en plats i klubbens styrelse och är redo att öppna plånboken för att bli involverad i klubben.

Till Daily Record säger Snoop att han diskuterat planerna med David Beckham och att han ska få den engelska superstjärnan att bära klubbens tröja.

– Jag frågade min vän David om Celtic och han sa "klubbar blir inte mycket större". Jag hade försökt värva honom för en säsong men han är ganska lycklig här. Los Angeles är hans och familjens hem nu. Men jag hade i alla fall varit tvungen att ge min "boy" ett bud, säger Snoop till Scottish Daily Record.

"Vill göra min röst hörd"

Klubben från Glasgow lyckades rubba ordningen i fotbollseuropa när man för två veckor sedan besegrade Barcelona hemma på Celtic Park.

– Jag såg inte hela matchen mot Barcelona men jag såg höjdpunkterna. Jag vet att Barcelona är en "big deal" men detta visar att även Celtic är en "big deal", säger Snoop.

Mot Barcelona intog verkligen supportrarna rollen som den "tolfte spelaren" och stämningen var sådär fantastiskt som den kan vara när Celtic spelar stora matcher. Matchkameran gungade med arenan och förre Celtic-spelaren Henrik Larsson hyllade efter matchen stämningen som kan skapas på arenan.

– Jag ser hur passionerade Celtics supportrar är och jag kan se mig själv investera om någon i styrelsen är redo att sälja. Jag har inte begrundat hur mycket jag ska investera. Jag behöver inte styra en fotbollsklubb men jag vill ha en tillräcklig procent för att sitta med i styrelsen och göra min röst hörd, säger Snoop.

Fester i logerna

Snoop, som gillar att festa (ibland lite väl mycket), erkänner att festerna hade följt med honom till Skottland.

– Jag är passionerad när det kommer till idrott. Celtics loger kommer aldrig att bli detsamma efter att jag arrangerat fest där, säger Snoop.

Celtic är i och med segern mot Barcelona tvåa i gruppen, på sju poäng. Bakom jagar Benfica, på fyra poäng. Klubben har avancemang i egna händer och Snoop tipsar om vad som kommer att behövas i Champions League.

– Jag gillar Samaras skarpt. Han ser ut som en ordentlig atlet och är en ganska farlig spelare. Ska vi gå långt i Europa behöver han spela bra, säger Snoop.

I morgon spelar Celtic bortamatch mot Benfica i Champions League.