Lustig tänker snuva Kim på avancemang: Vi är nära nu

FOTBOLL

En poäng i kväll räcker förmodligen.

Då blir det åttondels­final för Mikael ­Lustig och Celtic.

– Vi känner att vi är nära­ nu, säger den svenske­ ­högerbacken.

Skrällen mot Barcelona på Celtic Park har gett skottarna ett jätteläge att ta sig vidare i Champions League. Gruppspelet har gått överraskande bra, med en seger också mot Kim Källströms Spartak Moskva, klubbens första bortaseger sedan debuten 2001. Nu räcker det med en poäng i kväll borta mot Benfica, så länge inte Spartak Moskva överraskar och vinner mot Barcelona.

Pressen på Benfica

– Benfica är förmodligen den näst tuffaste bortamatchen efter Barcelona. Givetvis spelar vi alltid för att vinna, men om det är oavgjort med fem eller tio minuter kvar kommer vi kanske vara mer defensiva än vi brukar. Pressen är absolut på Benfica, de måste ta tre poäng, säger Lustig till scotsman.com.

För Kim Källströms Spartak Moskva har det varit en tung säsong i Champions League. Förlust (2–3) borta mot Barcelona, trots sen ledning, följdes upp med samma resultat hemma mot Celtic, då Giorgio Samaras avgjorde i slutminuten. Seger mot Barcelona i kväll är ett måste, liksom ytterligare en vinst i svenskmötet på Celtic Park den 5 december. Då blir det avancemang om inte Benfica skrällvinner på Camp Nou.