Fullt kaos när United landade i Turkiet

"Vi har börjat vänja oss vid turkisk fanatism"

1 av 12 | Foto: ALLA BILDER I BILDSPELET: AFP
Turkisk kravallpolis hade fullt sjå allt hålla fansen i schack på flygplatsen Ataturk i Istanbul.
Foto: AFP
FOTBOLL

Det var ett fientligt välkomnande som väntade Manchester United när de sent i går landade i Turkiet för kvällens Champions League-match mot Galatasaray.

Hundratals supportrar väntade vid flygplatsen med bengaler och fyrverkeripjäser i högsta hugg.

Kaotiska scener utspelade sig när de turkiska supportrarna ville "välkomna" Manchester United när de landade på Ataturk flygplats.

Turkisk kravallpolis var enligt AP tvungna att använda pepparsprej för att stoppa de hundratals av Galatasarays supportrar som tagit sig till flygpatsen. Supportrarna försökte nå Uniteds spelare och Fergusons mannar var tvungna att försvinna ut via en annan terminal. Och scenerna hade kunnat vara än mer kaotiska. Enligt AP lyckades nämligen turkisk polis stoppa ytterligare bussar fyllda med supportrar vid infarten till flygplatsen.

Supportrarna ska ha tänt bengaler och avfyrat fyrverkerier.

Varit i Turkiet tidigare

Sir Alex Ferguson har varit i Turkiet för Champions League-spel tidigare. 1993 var han i landet och spelade 0-0 mot just Galatasaray, ett resultat som innebar att United missade att kvalificera sig för gruppspelet i Champions League.

– När vi kom hit 1993 var det ofattbart. Det var något nytt och och ganska skrämmande. Men vi har varit här några gånger sedan dess och vi har börjat vänja oss vid turkisk fanatism och entusiasm, säger Ferguson enligt Goal.com.

Denna gång behöver han inte oroa sig för att inte kvalificera sig. Manchester United är redan klara för åttondelsfinal och har lämnat flera storspelare hemma.

”Inte på det här sättet”

– Vi är en toppklubb i varje aspekt. Vi var tvungna att varmt välkomna våra motståndare, inte på det här sättet, säger Galatasarays klubbdirektör Abdurrahim Albayrak enligt Goal.com.