”Det är helt sinnesjukt”

Förre toppdomaren om skandalmålet i Danmark

FOTBOLL

Luiz Adrianos 1–1 mål för Sjachtar Donetsk mot Nordsjälland har väckt starka reaktioner.

– Det är helt sinnesjukt, säger förre toppdomaren Claus Bo Larsen, 47, till ekstrabladet.dk.

Domaren hade blåst av spelet för att Morten Nordstrand låg skadad på gräset. Sedan gav rättsskiparen bollen till Sjachtar Donetsks Willian som skulle ge tillbaka den till danskarna så att de kunde sätta igång spelet igen.

Men Luiz Adriano struntade i Fair play, stack efter bollen, rundade Nordsjällands målvakt och satte 1–1. Ett mål som har väckt starka reaktioner.

Claus Bo Larsen, som bland annat var Fifa–domare 1996–2010, har aldrig varit med om något liknande.

– Det är helt sinnesjukt. Jag tror inte att jag har sett något liknande under mina 30 år som domare. Tänk att han kan göra så, det är bara så orättvist, säger Larsen till ekstrabladet.dk.

”Det är alltid svårt”

Larsens före detta kollega, Kim Milton Nielsen, menar att domaren Antony Gautier kunde ha skyllt på något annat och dömt bort målet.

– Den första situationen kan undvikas om domaren tycker att målet gick till på ett sätt som inte var korrekt. Han kunde ha sagt att det var ”opassande” beteende, säger 52–årige Nielsen till ekstrabladet.dk och fortsätter:

– Men det är alltid svårt. Det är en helt subjektiv bedömning av domaren. I verkligheten finns det inget att göra, det är en lose–lose–situation. I grund och botten är det upp till spelarnas etik och moral.