”Vore sjutton om vi inte klara det”

Elmander om segern mot United och drömmen om slutspel

FOTBOLL

Med Johan Elmander åter från start slog Galatasaray Manchester United med 1-0.

Nu är laget nära Champions League-slutspel.

– Nu är vi ett steg från att klara det, det vore sjutton om vi inte gör det, säger Elmander till Sportbladet i natt.

Foto: GETTY IMAGES
Elmander.

Ett redan slutspelsklart Manchester United lämnade stjärnor som Wayne Rooney, Robin van Persie, Rio Ferdinand, Patrice Evra, Ryan Giggs och Paul Scholes hemma inför bortamötet med Galatasaray.

Det utnyttjade hemmalaget till fullo. Med Johan Elmander tillbaka från start efter skada skapade Galatasaray flest och bäst chanser. Matchens enda mål nickade Burak Yilmaz in i 53:e minuten, tio minuter innan Elmander klev av planen.

När Sportbladet nådde svenskforwarden sent i natt var han mycket nöjd med comebacken och lagets viktiga trepoängare.

– Absolut, riktigt skönt känns det. Jag tycker att vi hade matchen under kontroll, vi spelade grymt tillsammans, som ett lag. Vi styrde och ställde ganska bra, säger han.

En blick i tabellen visar att Galatasaray, i kraft av inbördes möten med Cluj, ligger på andra plats inför sista omgången. Där möter turkarna avsågade Braga borta medan Cluj ska åka till Old Trafford för match mot United.

”Hade det som mål”

Ni har det i egna händer nu?

– Det har vi absolut, vet om att Braga borta är en svår match. Och de (Cluj) kan ju vinna mot United. Men vi har en fördel att vi slog Cluj borta. Vi kan gå vidare om båda hamnar på samma poäng, säger Elmander och fortsätter:

– Målsättningen inför gruppspelet var att gå vidare, det kändes som vi hade en chans. Nu är vi ett steg från att klara det, det vore sjutton om vi inte gör det.

För Elmanders egen del har lårmuskelskadan rehabiliterats nästan en månad snabbare än väntat.

Var målet att komma tillbaka till den här matchen?

– Ja, jag satte upp det som mål direkt. Det gick fruktansvärt fort. Men jag är fortfarande stel i baksida lår och kunde inte ta ut löpningarna fullt. Men det var perfekt att vara med de här minuterna.