”Ibrahimovic blir svårstoppad”

Journalister, fans och klubbanställda – alla i Kiev fruktar Zlatan

FOTBOLL

KIEV. PSG är hårt pressat inför kvällens bortamöte med Dynamo Kiev.

Men hemmalägret fruktar en spelare mer än alla andra.

– Ibrahimovic gjorde ett fantastiskt mål, han blir svårstoppad, säger ukrainske journalisten Mykola Vasilkov.

sista hindret på vägen Zlatan Ibrahimovic var i går tillbaka på arenan där han skapade stor fotbollskonst i somras. Nu är uppdraget ett annat: ta den sista poängen som krävs för att ta PSG till åttondelsfinal i CL.

Förlust mot Rennes. Bara en poäng av nio möjliga på de tre senaste ligamatcherna. Klubbledningens brev till spelarna om skärpt disciplin i laget. PSG är ett lag i kris, enligt fler än tränare Carlo Ancelotti.

– Alla spelare måste visa mer glöd, nu mot Dynamo Kiev, säger Ancelotti.

Sportpanelen hos nyhetsbyrån AP, en av världens främsta, har valt Zlatan till världens bästa fotbollsspelare just nu, för sina prestationer förra veckan.

Carlo Ancelotti instämmer och är lättad över att ha med Zlatan på planen i kväll.

– Jag såg hans mål mot England. En stor prestation, ett stort mål, säger PSG-tränaren till Sportbladet.

Fina minnen från Kiev

Paris Saint-Germain tränade i går kväll på Olympiski Stadion i Kiev. Arenan där Zlatan gjorde sitt magiska mål mot Frankrike i EM i somras. Men i går pratade alla om målen mot England förra veckan, särskilt det sista – och om vilken stor form ”Ibra” tycks vara i.

– Jag såg det här målet, detta fantastiska mål. Ett av de bästa det här året. Och någonsin i fotbollen, säger Yuriy Olignik, som jobbar i Dynamo Kievs supporterbutik.

Den medelålders supportern Sergei Lymar är full av beundran även han.

– Vi vinner. Men er Zlatan gör ett mål. Hans mål mot England var fantastiskt, det vackraste målet 2012, utan konkurrens.

Hyllas för kärleken

Den ukrainske skribenten och tv-journalisten Mykola Vasilkov tror att allt handlar om att få bort Zlatan, för Dynamo Kiev.

– Det finns många vackra mål…Men hans var helt klart fantastiskt. Han blir svår att stoppa därför att Ibrahimovic är en av få spelare som fortfarande spelar med glädje, med kärlek till fotbollen. Nu kommer han från Englandsmatchen med mycket stort självförtroende också, säger Vasilkov.

”Ett otroligt mål”

Den välkände franske tv-journalisten Romain Chemoul, från Telefoot, tror också att Zlatan får en avgörande roll i kväll.

– Det är inte bara i Sverige ni har pratat om hans mål! Det har varit veckans mest omtalade i Frankrike. Han gör ett otroligt mål. Och ändå säger han ju att hans form inte är hundraprocentig ännu. Hans prestation här i Kiev blir som vanligt förmodligen av- görande för laget.

FAKTA

”IBRA” RANKAS SOM VÄRLDENS BÄSTA JUST NU

Varje vecka utser nyhets-byrån AP, med hjälp av en panel bestående av 20 internationella fotbollsjournalister, världens 10 bästa spelare just nu. Efter uppvisningen mot England förra veckan tog Zlatan Ibrahimovic förstaplatsen med förkrossande marginal – juryn gav honom

199 av 200 möjliga poäng.

1. Zlatan Ibrahimovic, 199 poäng.

2. Lionel Messi, 138 poäng.

3. Luis Suarez, 75 poäng.