"Jag funderade på att sparka ned honom"

Nordsjällands målvakt om tankarna efter målet

FOTBOLL

Nordsjällands målvakt Jesper Hansen, 27, släppte förbi tre mål från Luiz Adriano. Men det var inte därför han visade sin avsky mot anfallaren efter matchen.

Det kontroversiella målet skavde mer för dansken.

– Jag funderade en sekund på om jag skulle sparka ned honom, säger Hansen till Ekstrabladet.

Mittbacken Jores Okore var också förbannad.

– Självklart hade jag lust att sparka ned honom, säger han till sporten.dk.

Foto: VIASAT
Tvärtemot fair play-reglerna tar Adriano bollen mot ett avstannande Nordsjällandförsvar, och kommer helt fri.

I gårdagskvällens Champions League-match mot Sjachtar Donetsk utspelade sig scener som långt ifrån harmoniserade med Uefas vision om Fair play. Luis Adriano struntade i att ge tillbaka bollen Nordsjälland efter en avblåsning för skada och gjorde i stället mål.

Och han var inte populär hos danskarna efter matchen. Målvakten Jesper Hansen släppte in ytterligare två mål från Adrianos fot och ville inte socialisera med brassen efter match.

– Jag ville inte under några omständigheter byta tröja med honom, säger Jesper Hansen till Ekstrabladet.

"Ser fram emot att se vad som händer"

Det är inte bara Nordsjälland som får lida som konsekvens av Sjachtars vinst. Chelsea hade stått på samma poäng (sju) som Sjachtar, om danskarna hade vunnit. Nu ser chanserna till avancemang i stället små ut.

– Jag ser fram emot att se vad som händer efter här. Om klubben protesterar eller Uefa går in i fallet, säger Hansen.

Hansen erkänner också att han nästan tappade behärskningen direkt efter det kontroversiella målet.

– Vi förväntade oss att få tillbaka bollen, men det fick vi inte. Jag funderade en sekund på om jag skulle sparka ner honom. Men det var en mycket underlig situation, fortsätter Hansen.

Den danske målvakten hävdar att den kontroversiella händelsen var orsak till att Nordsjälland föll ihop i andra halvlek.

Fler var suga på att sparka

Hansen var inte den enda av Nordsjällands spelare som kände en lust att sparka ned Adriano. Även mittbacken Jores Okore, 20, avslöjar att han var sugen.

– Vi tacklar honom ett par gånger efter målet, men det är tillräckligt. Självklart hade jag lust att sparka ned honom och ge honom en ordentlig smäll, men jag var självklart tvungen att hålla mig till regelboken, för det var lång tid kvar att spela, säger Jores Okore till sporten.dk.