De lagen är klara för slutspel i CL

Foto: GETTY
Schalke 04 är klart för åttondelsfinal.
FOTBOLL

En omgång återstår av gruppspelet i Champions League.

Tretton lag är klara för åttondelsfinal.

I sista omgången slåss tre lag om de sista platserna till slutspelet.

Det börjar dra ihop sig för slutspel i Champions League. Efter de femte gruppspelsmatcherna är tretton lag klara för slutspel.

Här är alla förutsättningarna inför slutrundan:

Grupp A

Både Porto och Paris Saint–Germain vann på onsdagen och har därmed nått avancemang i gruppen. Dynamo Kiev och Dinamo Zagreb är utslagna.

Grupp B

Schalke och Arsenal vann i kväll och är vidare från gruppen. Det är färdigspelat för Olympiakos och Montpellier.

Grupp C

Malaga är klart för slutspel som gruppetta och Milan följer det spanska laget till slutspel efter vinst mot Anderlecht, som får lämna tillsammans med Zenit.

Grupp D

Borussia Dortmund körde över Ajax och tyskarna vinner gruppen före Real Madrid. Manchester City har spelat klart.

Grupp E

Sjachtar Donetsk är klart för åttondelsfinal efter 5–2–segern mot Nordsjälland. Bakom slåss Juventus och Chelsea om den andra platsen. Juventus, som har nio poäng, gästar Donetsk i sista matchen, samtidigt som Chelsea med sju poäng tar emot Nordsjälland.

Grupp F

Bate Borisov föll på tisdagen och senare på kvällen kryssade Valencia och Bayern München. Det gör att de två sistnämnda klubbarna är klara för slutspel. Lille följer Bate Borisov ur turneringen.

Grupp G

Barcelona har tolv poäng och är klar gruppetta. Bakom finns Benfica och Celtic på sju poäng och de två slåss om andraplatsen. Portugiserna möter Barcelona i sista matchen medan Celtic tar emot Spartak Moskva, som redan är utslaget.

Grupp H

Den gruppen ser ut som grupp G. Manchester United har vunnit gruppen på tolv poäng och bakom finns Galatasaray och Cluj på sju. Braga, som redan är utslaget, tar emot Johan Elmanders Galatasaray i sista omgången. Cluj gästar Old Trafford.