Mancini inte rädd för att få sparken

FOTBOLL

Andra raka fiaskot för miljardbygget.

Men Roberto Mancini, 47, är inte rädd för att få sparken.

– Om vi tror att vi kan vinna Champions League efter bara två år är vi galna, säger han.

Mancinis City har bara fått ihop tre poäng.

Det var i praktiken kört för Manchester City efter 2–2 mot Ajax i förra omgången. Seger mot Real Madrid i går var ett måste, men trots en man mer i 20 minuter blev det bara 1–1.

För andra året i rad misslyckas City i gruppspelet och tränaren Roberto ­Mancini får utstå hård kritik.

”Är väldigt besviken”

– Vi hade fem försvarare mot två och ändå gör de mål. När man får en sådan start på matchen är det svårt, men det var inte i kväll vi åkte ur, säger italienaren ­enligt Uefas hemsida och fortsätter:

– Vi tappade det i de första matcherna, i Madrid, mot Dortmund och mot Ajax i Amsterdam. Precis som alla andra är jag väldigt besviken. Men jag hoppas att det här ger oss erfarenhet till nästa år.

I tisdags förlorade Chelsea med 3–0 mot Juventus i Turin. I går morse fick ­tränaren Roberto di Matteo sparken och ersattes av Rafael Benítez.

Men Mancini känner sig lugn på sin post.

– Jag är inte rädd. Varför? För att ­säsongen är lång. Vi hoppas på spel i Europa League, och vi har FA-cupen och ligan, säger han till The Mirror.

”Vi måste bli bättre”

Enligt Mancini behöver City mer tid. Han tycker att det finns fem-sex lag i Europa som är bättre för tillfället.

– Chelsea försökte vinna i tio år och gjorde det inte när de hade sin bästa period med en yngre Drogba, Cole och Lampard. De vann i våras när förmodligen ingen trodde att de kunde vinna. Champions League är märkligt. Vi måste bli bättre och vi behöver tålamod, säger han.