Norske experten: "Vem är Zlatan?!"

Norske fotbollsexperten får tokspel efter Mexes mål

FOTBOLL

Drömmål av Milans Philippe Mexès – då gick norske experten Kasper Wikestad i spinn.

Svenske Daniel Nannskog satt med i studion och kunde bara se på när Wikestad tog över showen.

– Han är alltid taggad, säger Nannskog till Sportbladet.

Det var under TV2:s studioprogram FX Europa som experten Kasper Wikestad tappade fattningen efter Mexès cykelsparksmål mot Anderlecht.

I ett utbrott som varar över en minut konstaterar norrmannen att Mexès mål är snyggare än Zlatan Ibrahimovic cykelspark mot England förra veckan.

Direkt efter Mexès mål skriker han ut den retoriska frågan:

– Zlatan, vem är Zlatan?! Philippe Mexès gör det bättre än Zlatan. Det är det värsta jag har sett! En cykelspark av Mexès, från 20 meter! Det är det värsta, det värsta, det värsta jag har sett, skriker Wikestad.

Programmet har inte rättigheter att visa matcherna från Champions League utan i stället sitter ett antal experter och rapporterar för tittarna.

"Nu blir jag svettig"

Wikestad sitter i studion tillsammans med fyra andra experter, däribland Daniel Nannskog. Då de alla följer olika matcher får de övriga komma till Wikestads skärm för att se målet.

– Se på den här! Se på den! Ajajaj, och målvakten står ju där han ska stå, han är ju där! Och från Mexès, försvararen Mexes! Det är värre än Zlatan! Nu blir jag svettig, det finns inga ord för att beskriva målet, skriker Wikestad.

Vad Mexès tyckte klargjorde han själv efter matchen.

– Ibra är ett fenomen, jag drog bara till på chans, sa Mexès till Mediaset.

I studion i går satt även tidigare norske landslagsmannen Mini Jakobsen (längst till vänster). Han skapade rubriker förra månaden när han i samma studio kallade Zlatan Ibrahimovic en idiot.

När Sportbladet når Daniel Nannskog för att reda ut vilket mål han föredrar är beskedet solklart.

– Vi hade diskussion om det senare och där säger jag att nej, det är inte snyggare än Zlatans. Men visst det är snyggt. Men vid Zlatans mål är bollen högre upp och längre ifrån mål. Nu är man ju svensk, men jag menar verkligen det. Det är mycket mer galet att utföra, säger Nannskog.

"Han är alltid taggad"

Men Nannskog gillar ändå Wikestads tokspel.

– Han är alltid taggad. Han har ju Premier League så då skulle du hört honom när Agüero avgjorde för Manchester City förra året.

Har du själv gjort en snyggare cykelspark?

– Haha, jag gjorde en mot Brage med Djurgården 1998 och jag menar att den var helt brutal men jag har aldrig lyckats hitta den. Jag minns att jag sprang ut till fansen efter målet och blev helt dränkt i öl, så jag sprang och luktade öl hela matchen. Du kan få i uppdrag att hitta det målet, säger Nannskog.

Sportbladet har med ljus och lykta sökt efter Nannskogs "brutala" mål mot Brage, men inte haft någon lycka.