Ödesmatch för Ibras PSG – då drar han till Sverige

Zlatan har fått ledigt.
FOTBOLL

I morgon spelar Paris Saint-Germain årets viktigaste match.

Då lämnar Zlatan Ibrahimovic laget – för att vistas i Sverige.

Den svenske anfallaren har fått ledigt av tränaren Carlo Ancelott fram till torsdag, skriver Le Parisien i dag.

Efter att ha stämplat Valencias Andrés Guardado i slutminuterna i första mötet med Valencia i Champions League fick Zlatan Ibrahimovic rött kort direkt. Han stängdes därmed automatiskt av i returmötet i åttondelsfinalen mot spanjorerna hemma på Parc des Princes i Paris i morgon. Och efter att Uefas disciplinkommitté granskat bilderna ytterligare valde man att straffa Ibrahimovic med ännu en matchs avstängning, i den händelse att PSG skulle gå till kvartsfinal i turneringen.

Tillbaka på torsdag

PSG fick med sig 2–1 i första mötet mot Valencia, men i morgon får man se till att ta sig vidare i Champions League utan Zlatan Ibrahimovics närvaro. Svensken, som saknades redan vid gårdagens träningspass, har fått ledigt av klubbens ledning och kommer inte ens att finnas med på läktaren under morgondagens ödesmatch, skriver Le Parisien i dag.

I stället har han åkt till Sverige under några dagar och väntas inte tillbaka på PSG:s träningsanläggning Camp des Loges förrän på torsdag förmiddag, dagen efter mötet med Valencia.

Paris Saint-Germain, som förlorade helgens ligamöte med Reims på bortaplan, går vidare vid seger, oavgjort eller förlust med max ett insläppt mål mot Valencia.