Fergusons order: ’Uppträd respektlöst mot Ronaldo’

Ronaldo är tillbaka på sin gamla hemmaarena i dag.
FOTBOLL

För tio år sedan slog Real Madrid ut Manchester United ur Champions League.

Men den här gången slipper Sir Alex Ferguson både Iker Casillas och ­”Fete-Ronaldo”.

Manchester United har ett litet övertag i tungviktsmötet i Champions League mot Real Madrid efter 1–1 på bortaplan.

Men Alex Ferguson fruktar att en viss Cristiano Ronaldo kan rubba maktbalansen.

– Min största oro är att han dyker upp, säger Ferguson, som dock förväntar sig att hans spelare uppträder respektlöst mot portugisen.

– Om vi oroar oss för skadan som Cristiano kan orsaka så glömmer vi vad vi själva kan göra. Vi måste försöka hantera det på det bästa sättet vi kan.

Gjorde hattrick

Förra gången som United och Real möttes på Old Trafford spelade Ronaldo också en central roll – men den gången handlade det om ”Il Fenomeno”, den brasilianske anfallaren som gjorde hattrick när Real gick vidare från CL-kvarten 2002/03.

– Den äldre, den fete, var i sitt esse då som central anfallare. Den här Ronaldo är väldigt atletisk. Han missar aldrig en match. Han har en fantastisk fysik, fart, två bra fötter och är fantastisk i luften, säger Ferguson.

Phil Jones skadad

För tio år sedan stod Iker Casillas i Real Madrids mål, och den spanske landslagsmålvakten är alltjämt given etta i klubben. Men just nu är han skadad.

– Alla är friska och redo för att spela. Det enda undantaget är Iker Casillas, säger Real-managern José Mourinho.

I United är det också relativt fritt från bekymmer. Phil Jones kommer dock inte kunna spela på grund av en fotskada. Däremot är Rio Ferdinand, som varit sjuk, återställd och redo för spel.