"Bättre än alla andra jag arbetat med"

Sjukgymnasten hyllar förre chefen - och avslöjar pungtricket

Foto: SCANPIX
Mourinho är eldig i omklädningsrummet.
FOTBOLL

José Mourinho är en mästare på att motivera sina spelare.

Det menar Chelseas förre sjukgymnast Dave Hancock som avslöjar portugisens halvtidsknep.

– Han pekade mot sina pungkulor, säger Hancock till Daily Mail.

Dave Hancock har arbetat som sjukgymnast i Premier League i 20 år. Under de 20 åren har han bland annat arbetat med José Mourinho i Chelsea. Och Hancock menar att Mourinho är den bäste managern han arbetat med under karriären.

I dag är Hancock anställd av det amerikanska basketlaget New York Knicks, men han minns sin portugisiske chef med värme.

– Mourinho var väldigt nitisk med taktik under träningar, men allt handlade om psykologi på matchdagen. Det var där jag kände att jag han var bättre än alla andra jag arbetat med. Han visste precis vilka knappar han skulle trycka på, säger sjukgymnasten till Daily Mail.

Rev blocket i bitar

Hancock minns en match särskilt väl. Ligamötet med jumbon Watford 2007. Då jagade Londonklubben ligatiteln men hade bara 0–0 i halvtid.

– Mourinho kom in vid halvtidsvilan. Då tog han sitt anteckningsblock och började riva det i bitar. Han kastade det i luften och sa "Taktik? Den här matchen är skit. Ingen taktik", berättar Hancock.

– Han pekade mot sitt hjärta, sedan pekade han mot sina pungkulor och sade "Den här matchen handlar om detta (hjärta) och detta (pungkulor). Om ni har detta och detta vinner ni". Sedan gick han ut ur omklädningsrummet, fortsätter Hancock.

CL-ödet avgörs i kväll

I kväll möter José Mourinho och Real Madrid ett formstarkt Manchester United i returmötet av åttondelsfinalen i Champions League. Första mötet på Santiago Bernabeu slutade 1-1 och om Mourinho är missnöjd efter 45 minuter av matchen i kväll lär Madrid-spelarna vänta sig ett brandtal.

Fotnot: Matchen startar 20.45 och sänds i Viasat fotboll