Sir Alex fullständigt rasande efter förlusten

Polisen fick gå emellan United-spelarna och domarna

1 av 4 | Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Manchester United tappade matchen efter Nanis utvisning.

Efteråt gick Sir Alex Ferguson och spelarna till attack mot domarna.

– Det var poliser mellan spelarna och domarna, säger Viasats reporter Frida Nordstrand.

I den 56:e minuten hoppade Nani upp och sträckte ut foten för att ta ned bollen. Samtidigt kom Arbeloa springande och portugisen satte foten i magen på spanjoren. Nani fick rött kort strax efteråt.

Sir Alex Ferguson blev ursinnig på bänken. Han flög upp och sprang ned mot fjärdedomaren. Flera av United-spelarna stod också och klagade hos domaren Cüneyt Cakir.

Efter slutsignalen fortsatte Ferguson och spelarna.

När Sir Alex Ferguson gick av planen pekade han mot domaren och skrek vad han tyckte om utvisningen. Samtidigt stod flera spelare hos Cüneyt Cakir, Rio Ferdinand visade sitt missnöje genom en sarkastisk applåd. Domaren blev sedan eskorterad av planen.

”Så många svordomar”

I spelartunneln blev Cüneyt Cakir pånytt attackerad av United-spelarna och Ferguson.

– Det här var mer än vad jag någons har upplevt. Sir Alex sprang rakt fram till Uefas presschef och skrek att det var det värsta som han hade varit med om. Så många svordomar som kom ut från Sir Alexs mun kommer jag absolut inte att upprepa inför kameran, säger Viasats reporter Frida Nordstrand.

– Mourinho hade börjat göra en intervju, men avbröt den för att gå iväg och prata med Sir Alex, eller i alla fall lägga sig i situationen. Efter den situationen var det en rad United-spelare, bland annat Nemanja Vidic och Rio Ferdiannd, som applåderade domaren sarkastiskt givetvis, och skrek saker.

”Riktigt trista scener”

– Det var poliser mellan spelarna och domarna åt båda håll. De försökte separera både Sir Alex och domarna. Riktigt, riktigt, riktigt trista scener och otroligt irriterat. Det bokstavligt nästan kom rök ur öronen på honom.

En stund senare fick Nordstrand en intervju med Manchester Uniteds assisterande manager Mike Phelan.

– Vi är väldigt besvikna och managern är väldigt besviken. Därför vill han inte prata med er i kväll, säger Phelan.

”Inte ens en tackling”

– Det var inte ens en tackling, han skulle ta ned bollen. När en spelare tittar på bollen, ställer in sig på att ta hand om bollen och det händer något efter det så är det en olyckshändelse. När du frågar om en förklaring från domarna så säger de att det var jämställt, att det var okej, säger Phelan.

– Vi blir alltid förvirrade av det galna besluten i de stora matcherna.

Real Madrid vann matchen med 2-1 och är vidare till kvartsfinal efter sammanlagt 3-2.