Roy Keane försvarar domaren – "Helt rätt beslut med utvisning"

Förre United-mittfältarens uttalande upprör de gamla supportrarna

1 av 7 | Foto: VIASAT FOTBOLL
FOTBOLL

Manchester Uniteds hårdföre förre mittfältskugge Roy Keane stack ut hakan i går.

Irländaren menar att utvisningen på Nani var helt riktig samtidigt som han sågade portugisen.

– Nani är snabb på att filma ändå. Han är inte den modigaste spelaren på planeten, sade Keane i ITV:s studio.

Foto: AP
Roy Keane vet hur det är att bli utvisad.

Hela Manchester United var upprört efter utvisningen på Nani i gårdagens 1-2-förlust mot Real Madrid. Den turkiske domaren Cüneyt Cakir omringades efter slutsignalen och Rio Ferdinand applåderade honom sarkastiskt i ansiktet.

Varken Sir Alex Ferguson eller spelarna gav några intervjuer efter matchen, men en före detta United-spelare som pratade framför kamerorna var Roy Keane som i ITV:s studio försvarade domaren.

– Jag tycker att domaren tog helt rätt beslut. Alla är upprörda över det och det är lite otur inblandat, men det är farligt spel. Det är irrelevant huruvida han menade det eller inte. Det är farligt spel, det är rött kort, sade Keane.

Sågar Nani

Keane, som spelade i Manchester United mellan 1993 och 2005 var ingen främling till tufft spel och fick själv syna det röda kortet ett antal gånger. Trots det har han väldigt lite förståelse för Nani, som får ta emot ett antal kängor.

– Du måste ha koll på var de andra spelarna är. Tror han att han har 20 meter att springa på själv?, frågar Keane retoriskt.

– Nani är snabb på att filma ändå. Han är inte den modigaste spelaren på planeten, fortsätter Keane.

Ilska från gamla fansen

Keanes uttalande splittrade studion och bland annat Gareth Southgate höll inte alls med. Southgate menade att det var oavsiktligt och att ett gult kort hade räckt. Men Keane stod på sig.

– Varje gång jag blev utvisad i min karriär ställde jag mig alltid frågan "gav jag domaren chansen att visa ut mig?" Och om svaret var ja, då är det inte längre upp till dig.

På Twitter möttes Keanes utspel av ilska från supportrar till Manchester United. Supportrarna klagade över att den förre mittfältaren är bitter och att man nu tappat respekten för irländaren.