Efter utvisningen – Uefa visar stöd för domaren

Visade ut Nani – ”Han finns kvar på vår lista”

Sir Alex Ferguson skrek efter matchen att det röda kortet på Nani var det värsta han varit med om.Foto
FOTBOLL

Cüneyt Çakir har fått hård kritik efter det röda kort han visade Nani.

Nu har Uefa visat sitt stöd för domaren.

– Vi har inga problem med honom, säger en talesman till The Guardian.

Uefa kommer även att se över bestraffning av Alex Ferguson, som vägrade prata med media efter matchen.

Det var i den 57:e minuten som Manchester United-spelaren Nani försökte ta ner en långboll och samtidigt flög in med dobbarna före mot Real Madrids Alvaro Arbeloa.

Portugisen visades ut och Real vände matchen och slog ut United. Tränaren Alex Ferguson blev rasande och engelsk media kallade det för ett rån.

Nu rycker Uefa ut till försvar för domaren.

”Har inga problem”

– Vi har inga problem med honom. Vi har inga problem med utvisningen och kommer att vänta på matchdelegatens och domarobservatörens officiella rapporter, som vanligt. Om de väcker frågor kommer vi att agera, säger en talesperson till The Guardian och försäkrade att han inte kommer att petas på grund av incidenten:

– Han finns kvar på vår lista över domare.

Även Roy Keane, den tidigare United-spelaren, försvarade domarens beslut.

– Jag tycker att domaren tog helt rätt beslut. Alla är upprörda över det och det är lite otur inblandat, men det är farligt spel. Det är irrelevant huruvida han menade det eller inte. Det är farligt spel, det är rött kort, sade Keane i ITV:s studio.

Utreder Ferguson

Alex Ferguson, som vägrade hålla presskonferens efter matchen – något tränare måste göra enligt Uefas regler – kan nu straffas ytterligare.

Uefa har under onsdagkvällen meddelat att de kommer att se över disciplinära åtgärder gällande både Ferguson och situationen som Nani blev utvisad för.

Ärendet kommer att utredas 21 mars.