Dani Alves: "Messi har saknat gnista"

Lagkamraten medger att Messi inte varit sig själv

Saknar gnista, enligt lagkamraten.
FOTBOLL

I kväll väntar den så viktiga returen för Barcelona mot Milan i Champions League.

Då erkänner Dani Alves att superstjärnan Lionel Messi är ur form.

– Jag är ingen hycklare, jag tänker inte klä upp saker. Det är uppenbart att han saknat gnista de senaste matcherna, Säger Alves till Mundo Deportivo.

Tre förluster på de fem senaste matcher, varav två mot Real Madrid. Barcelona är i gungning inför kvällens så viktiga returmöte mot Milan i åttondelsfinalen av Champions League. Hemma på Nou Camp ska det katalanska storlaget försöka vända på 0-2-förlusten från Italien.

För att lyckas med det lär Lionel Messi kliva fram och göra mål, vilket han så ofta gör. På de 14 senaste matcherna har argentinaren gjort 13 mål. Men lagkamraten Dani Alves menar att Messi är ur form inför stormötet.

– Varför? Det vet jag inte. Jag har inte försökt ta reda på det. Jag vet bara vad folk vill tala om för mig. Och om någon inte vill prata om sitt liv och vad de går igenom, vem är jag att fråga? Jag respekterar hans privatliv, säger Alves till Mundo Deportivo.

"Huvudet nedåt"

Och trots att Messi inte lyckats bära laget till segrar mot Milan och Real Madrid gjorde han ändå mål för 17:e ligamatchen på rak i helgen mot Deportivo La Coruna. Men på träningarna har Messi inte varit sig själv, menar Alves.

– Jag har märkt att han haft huvud nedåt lite mer än vanligt. Jag tror att det som skiljer honom från resten är att han har en hel del karaktär och när det går fel fortsätter han försöka, säger Alves.

Till skillnad från Messi har Alves ännu inte gjort några ligamål denna säsong, men tillsammans lär de starta i kväll på Nou Camp.