Turkiska fans utan biljetter blev kreativa

Försökte gräva sig in på arenan med bara händer

FOTBOLL

Denna historia lär låta som ett bankrån, men den handlar om ett par supportrar till Galatasaray som ville gå på fotboll.

De hade inte lyckats få tag på biljetter till gårdagens match och fick en galen idé.

De skulle gräva sig in på arenan.

– Det stämmer, säger Schalkes sportchef till tyska Bild.

Galatasaray hade inför inför gårdagens åttondelsfinal borta mot tyska Schalke tilldelats 2 700 biljetter. Det var uppenbart redan på förhand att det inte skulle räcka. Biljettpriserna sköt i höjden efter att turkarna fick 1-1 i hemmamötet och de som inte fick tag i biljetter var tvungna att vara kreativa. En grupp av supportrar fick tag i en karta och galen idé. De skulle gräva sig in på arenan.

Och trots det iskalla vädret i Gelsenkirchen började supportarna gräva redan kvällen innan match, i samband med Galatasarays träning. Men det som tidigare fungerat vid bankrån, misslyckades när turkarna ville ta sig in på arenan. Säkerhetsvakterna kom nämligen på dem och de kunde föras bort från platsen.

Ertappades på bar gärning

Schalkes sportchef Horst Heldt bekräftar kuppen för tyska Bild.

– Ja, det stämmer. Ett gäng supportrar har försökt gräva sig, med bara händer, in på arenan. Efter träningen fångades våra turkiska vänner när de försökte gräva i frusen mark utanför stadion, säger Heldt.

Galatasaray vann matchen med 3-2 och är därmed vidare i turneringen. På fredag lottas kvartsfinalerna i Champions League, och Galatasarays supportrar lär fortsätta göra allt för att se sitt lag.