Wenger: Resten av Europa har kommit ifatt oss

"Måste fundera över Premier Leagues framtid"

Foto: AP
Wengers Arsenal var sista engelska laget ut ur finturneringen.
FOTBOLL

Utslagna ur Champions League som sista engelska bastiljon.

Nu menar Arsenals manager Arsene Wenger att övriga europeiska ligor kommit ikapp Premier League.

– Det är en massiv besvikelse, säger Wenger till BBC.

Arsenal blev i går kväll mot Bayern Munchen utslagna ur Champions League. Med en 1-3-förlust i bagaget från hemmamötet med tyskarna räckte inte 2-0 segern i går för att ta sig vidare till kvartsfinal.

Arsenals manager Arsene Wenger erkänner att han känner ånger efter dubbelmötet med den tyska jätten.

– För att kvalificera sig ska du spela 180 minuter. Våra första 90 minuter var vi inte bra. Vi var under press i kväll eftersom en dålig insats hade kunnat vara förödande för moralen i laget och för vår stotlhet. Det jag ångrar mest är att det finns potential i det här laget och nu är vi utslagna, säger Wenger till BBC.

"En massiv besvikelse"

I och med gårdagskvällens resultat blev Arsenal det sista engelska laget att slås ut ur den prestigefulla turneringen och till kvartsfinalerna kommer inga engelska lag att delta. Fjolårsmästarna Chelsea slogs ut redan i gruppspelet.

– Det är en massiv besvikelse för engelsk fotboll. Alla engelska lag är utslagna innan kvartsfinalen. Det är länge sedan det hände senast och det betyder att resten av Europa har kommit ifatt oss och vi måste ta med det i beräkningarna när vi funderar över Premier Leagues framtid, säger fransmannen.

Härnäst för Arsenal väntar ligamatch i Wales mot Swansea på lördag.