"CL-lottningen var manipulerad"

Tunga anklagelser mot Uefa

Foto: AP
Det som ska ha varit målet med riggningen var att Real Madrid och Barcelona inte skulle mötas så tidigt som kvartsfinalen.
FOTBOLL

Både Real Madrid och Barcelona fick relativt behagliga lottningar till kvartsfinalerna av Champions Leauge mot Galatasaray respektive PSG.

Uppgjort, enligt en turkisk före detta CL-domare.

– Uefa manipulerade lottningen för både Champions League och Europa League, sade domaren i en turkisk tv-studio.

En turkisk före detta elitdomare, i dag tv-ankare, kommer med grova anklagelser mot förra veckans lottning av kvartsfinalerna i Champions League.

Ahmet Cakar, som själv dömt i turneringen, och vid EM 1996, menar att Uefa riggade lottningen för att se till att Real Madrid och Barcelona inte skulle stöta på varandra så tidigt som i kvartsfinalen.

Hemma i Turkiet är han känd som ett av det fotbolltokiga landets mest kontroversiella experter sedan han lade pipan på hyllan. Och kontrovers bjuder han på nu när han menar att Uefa tagit hjälp av spakar och vibrerande bollar för att rigga lottningen.

Vibrationer i bollarna

– Uefa manipulerade lottningen för både Champions League och Europa League, sade Cakar i studion enligt ESPN.

Den före detta domarens teori är att Steve McManaman och Patrick Kluivert, som skötte lottningen, bar metallobjekt som kände av vibrationer i de bollar som valdes ut.

Real Madrid lottades mot just turkiska Galatasaray medan Barcelona kommer att ta sig an PSG.

När åttondelsfinalerna lottades i december i fjol blev lottningen exakt densamma som testlottningen som gjordes dagen innan.

FAKTA

Så spelas kvartfinalerna

Malaga–Borussia Dortmund, 3 och 9 april.

Real Madrid–Galatasaray, 3 och 9 april.

Paris Saint-Germain–Barcelona, 2 och 10 april.

Bayern München–Juventus, 2 och 10 april.