”Hur vi ska slå Barça? Bra fråga”

Zlatan redo för CL-mötet: ”Förmodligen världens bästa lag”

1 av 2
mot ligatiteln PSG ligger åtta poäng före Lyon med en match mer spelad. Men Ibra och Becks har annat att tänka på just nu.
FOTBOLL

PARIS. Paris Saint-Germain klarade genrepet galant.

Nu väntar tre dagars påskvila för att klura ut hur man slår FC Barcelona.

– Det är en bra fråga, säger Zlatan Ibrahimovic efter 1–0 mot Montpellier.

PSG kom till spel med ett dystert facit. Inte mindre än fyra av lagets förluster i år har kommit i de ligamatcher man spelat just före Champions League-matcherna.

Och trots en fin första halvlek på Parc des Princes lyckades inte PSG få hål på gästerna Montpellier och i andra halvlek blev misstagen hos hemmalaget allt fler.

Räddade av inhoppare

Men som flera gånger under säsongen kom Kevin Gameiro, PSG:s ”supersub” till undsättning och på ett snyggt inspel av Zlatan Ibrahimovic från högerkanten kunde Gameiro, inbytt i 72:a minuten, enkelt slå in segermålet till PSG med tio minuter kvar att spela.

– Det här var det budskap vi behövde skicka till franska ligan först och främst. Det var viktigt att vinna i kväll för att ha åtta poängs försprång och en bra position i ligan. Nu kan vi tänka på Barcelona, men i kväll var det här det viktiga, säger David Beckham till Sportbladet efter matchen.

Var det svårt att fokusera på Montpellier?

– Det är aldrig svårt att fokusera på den match man har framför sig. Visst är det tisdagens match som alla pratar om, men för oss var den viktigaste matchen i kväll, säger Beckham.

Zlatan Ibrahimovic var nöjd med prestationen mot Montpellier som sannolikt kan ha varit dödsstöten i kampen om ligatiteln.

– Vi hade svårt att göra mål men fick till det i 80:e minuten. Det var en bra match inför den mot Barça, säger Zlatan, som i veckan fick sin avstängning på två matcher i Europa sänkt och därmed är spelklar för mötet med Barcelona på tisdag.

”Speciellt för alla”

– Det är en jätteviktig match och vi spelar hemma. Jag tyckte att straffet var hårt, men rättvisan segrade och nu får jag spela den och det är jag jätteglad över. Att möta Barcelona är speciellt, det är en stor match så det är speciellt för alla, säger Zlatan.

Men hur ska då PSG slå Barcelona?

– En bra fråga. Vi måste fokusera på vår match och spela vårt spel, sen har vi en tränare som lägger upp taktiken för oss. Vi får vänta och se. Vi spelade bra i dag, men på tisdag möter vi Barcelona, förmodligen världens bästa lag och det blir en helt annan match.

...och nu får Barcelona förstärkning

Tito Vilanova är tillbaka i Barcelona efter cancerbehandlingen i New York. Läkarna ger dock inte tränaren tillåtelse att göra comeback i bortamötet med Celta Vigo i La Liga. Däremot väntas han åka med laget till den första Champions League-kvartsfinalen mot PSG den 2 april på Parc des Princes.

– Chansen är stor att han följer med till Paris, säger assisterande tränaren Jordi Roura som tror att Vilanovas comeback påverkar alla i klubben.

– Chefen är tillbaka, sånt betyder alltid mycket. Det gör oss alla gladare. (TT)