– Han är proffs och ingen taxichaufför

”Jag ska fundera” Mohamed Bangura har inte kommenterat bråket mellan Elfsborg och Celtic – förrän nu. För Sportbladet berättar anfallaren att han ännu inte bestämt sig för om han ska spela i onsdagens Champ­ions League-kval på Celtic Park.
FOTBOLL

GLASGOW. Jörgen Lennartsson ser inga problem för Mohamed Bangura att hantera trycket i kväll mot Celtic.

– Han är inte taxichaufför eller snickare, han är en professionell fotbollsspelare, säger Elfsborgstränaren.

När regerande svenska mästarna landade på Glasgows flygplats strax efter lunch under tisdagen kastade sig en grupp av skotska reportrar över Mohamed Bangura som under skydd av Elfsborgsledare inte gav några kommentarer.

Några timmar senare hade Elfsborg presskonferens på Celtic Park och då fick istället tränaren Jörgen Lennartsson ta frågorna från 20-talet skotska tv-, radio- och tidningsreportrar om Bangura, som alltså är utlånad från Celtic till Elfsborg.

– Självklart handlar det om psykningar från Celtics sida när de pratar som mycket om att Bangura inte borde spela matchen, säger Lennartsson.

Pratat om det flera gånger

 Har du pratat med honom om situationen och hur han hanterar den?

– Jag har pratat med Mohamed flera gånger och givetvis har det påverkat honom, men han är en cool kille. Framför allt är han inte taxichaufför, snickare, sjukhusarbetare eller något annat – han är en professionell fotbollsspelare. Han klarar av det här.

Gör allt för att besegra oss

 Har Celtic gått för långt i kraven och uttalandena kring Bangura?

– Jag kan förstå att de gör allt som krävs för att besegra oss, det är en så viktig match för Celtic. Det vore en katastrof för dem om de inte gick vidare, säger Jörgen Lennartsson. Vi gör vad som är bäst för oss, och det här året är Mohamed Bangura vår spelare.