Svensken försvaras – av utvisade backen

Tar på sig skulden för straffen

Foto: BILDBYRÅN
Jonas Eriksson.
FOTBOLL

Martin Demichelis blev utvisad, Manchester City förlorade och tränaren Manuel Pellegrini gick till hård attack mot svenske domaren Jonas Eriksson.

Då tas Eriksson i försvar – av utvisade Demichelis.

– Jag skyller inte på domaren, säger han.

Manuel Pellegrini var minst sagt förbannad efter att hans lag förlorat med 0–2 hemma mot Barcelona i Champions Leagues åttondelsfinal.

Chilienaren ansåg att Manchester City blivit bortdömt av Jonas Eriksson – och var efter matchen vansinnig både på den svenske domaren och på Sverige som fotbollsnation.

– Det var inte ett bra beslut att sätta en domare från Sverige som ansvarig för den här matchen, det spelas viktigare fotboll i Europa än i Sverige. Domaren avgjorde matchen, jag kände från början att han inte var opartisk mot lagen, sa Manuel Pellegrini.

"Allt hände så snabbt"

Orsaken var den straff som Jonas Eriksson dömde efter att Citys mittback Martin Demichelis rivit ner Lionel Messi precis vid straffområdesgränsen. Och det röda kort som Eriksson samtidigt halade upp.

– I samma situation tar han inte frispark för Navas (på mittfältet) och sedan missar han att fällningen är utanför straffområdet, sa City-tränaren.

Tidigare har han fått mothugg av Barcelona-stjärnan Sergio Busquets. Nu ger utvisade Martin Demichelis sin syn på saken – och inte heller han vill lägga någon skuld på svensken.

– Jag tacklade honom (Messi) för att vi fortfarande var utanför straffområdet. Men jag skyller inte på domaren, allt hände så snabbt. Jag har sett tacklingen igen på TV och tänker "varför tacklade jag honom istället för att bara följa med", säger Demichelis till The Sun.

Satte straffen

Lionel Messi gjorde själv mål på straffen och när Dani Alves satte tvåan i slutminuterna blev Manchester Citys utgångsläge inför returen på Camp Nou än tuffare.

– Jag var säker på att jag skulle ta bollen när jag gjorde tacklingen. Men när du försöker ta bollen av Messi inser du att du inte kommer göra det. Men jag fullföljde tacklingen, säger Martin Demichelis.