Pellegrini ber om ursäkt till svenska folket

Ångrar påhoppet på Jonas Eriksson

FOTBOLL

Manuel Pellegrini attackerade Jonas Eriksson efter mötet med Barcelona.

Nu ber City-managern domaren – och svensk folket – om ursäkt.

– Jag kanske sa saker jag inte menade, så jag ber om ursäkt, säger Pellegrini enligt Telegraph.

Barcelona vann med 2-0 borta mot Manchester City i tisdagens Champions League-åttondelsfinal. Det första målet kom från straffpunkten, från Lionel Messis vänsterfot.

Efter matchen gick City-managern Manuel Pellegrini till attack mot svenske domaren Jonas Eriksson.

– Det var inte ett bra beslut att sätta en domare från Sverige som ansvarig för den här matchen, sa City-tränaren.

Nu backar Manuel Pellegrini.

”Har inte anklagat någon domare”

60-åringen ber om ursäkt till Jonas Eriksson.

– När du förlorar en match mot Barcelona på det sättet så är du frustrerad, du är arg. Så jag kanske sa saker som jag inte menade, därför ber jag om ursäkt för det jag sa. Och sedan vill jag klargöra vad jag sa, jag har inte anklagat någon domare, Uefa eller någon annan, säger Pellegrini enligt Telegraph.

– Jag sa att domaren avgjorde matchen eftersom han inte gav Navas en frispark, och direkt efteråt kom straffen och Martin Demichelis blev utvisad.

”Inte ett hån mot Sverige

Pellegrini valde även att be om ursäkt till allsvenskan och svenska folket.

– Jag har alltid sagt att det är svårt att vara domare eftersom du bara har en sekund på dig att ta ett beslut, och efteråt kan vi jämföra situationer med åtta olika tv-kameror. Jag upprepar mig, jag menade inte att kritisera domaren, säger managern.

– Den andra saken är att jag inte menade att säga det på det sättet, att de skulle ha valt en annan domare bara för att han alltid dömer i svenska ligan. Det är inte ett hån mot Sverige, det svenska folket eller domaren.

”De har en av världens bästa spelare”

–  Sverige är ett land med många bra spelare, de har en av världens bästa i Zlatan Ibrahimovic och de kan också ha bra domare. Jag menade inte det jag sa just då. Men jag anklagade inte Sverige för något.

City spelar mot John Guidettis Stoke i helgen. Pellegrini är under utredning efter uttalandet mot Eriksson och riskerar avstängning.