”Ingen vänskap under matchen”

Drogba ställs mot sina forna lagkamrater

Galatasaray möter Chelsea i morgon.
FOTBOLL

I onsdagens åttondelsfinal i Champions League ställs Galatasaray-anfallaren Didier Drogba för första gången mot Chelsea – klubben han hjälpte till Champions League-pokalen för knappt två år sedan.

Foto: AP
Drogba under tiden i Chelsea.

Allianz Arena i München, 19 maj 2012. Klockan närmade sig halv tolv på kvällen när Didier Drogba stegade fram mot straffpunkten och med sin allra sista spark rullade in bollen i Bayern München-målvakten Manuel Neuers högra hörn, ett mål som säkrade Chelseas första titel i Champions League.

På onsdag ställs 35-åringen mot sina gamla lagkamrater och mot José Mourinho, tränaren som är tillbaka i Chelsea där han hade en nära relation med Drogba förra perioden han tränade klubben (2004–2007).

– Det är en märklig känsla, men eftersom vi känner honom så väl vet vi att det inte finns någon vänskap under matchen, säger Mourinho.

Förmågan att göra mål har ivorianen kvar och han bidrog förra våren till att Galatasaray vann den turkiska ligan för andra året i rad, men nu väntar hårdare motstånd.

– Chelsea är tio gånger bättre än vi. Men om jag spelar gör jag det för att vinna. Det blir svårt men även Juventus (som Galatasaray slog ut i gruppspelet) var bättre, så inget är omöjligt, säger Drogba.

TT