United på väg ur CL efter Arsenal-målet

Engelska storklubben chockat av Olympiakos

Foto: AFP
FOTBOLL

Här skjuter Arsenal rivalen Manchester United halvvägs ut ur Champions League.

Olympiakos vann den första åttondelsfinalen med 2-0 efter att Arsenal-lånet Joel Campbell bjudit på ett drömmål.

– Jag tar det fulla ansvaret för det här, säger managern David Moyes.

Managern David Moyes överraskade många genom att lämna stjärnskottet Adnan Januzaj utanför truppen till den första åttondelsfinalen mot Olympiakos. Sedan överraskade United med att bjuda på en svag, svag insats.

– Vår värsta insats. Vi kom aldrig in i det. Vi förtjänade inte någonting. Vi kom in med en bra inställning men visade inte det i dag. Vi hade ett skott men bjöd egentligen inte på något. Jag tar det fulla ansvaret för det här, säger Moyes.

Klackade in första målet

Istället var det Olympiakos och till viss del Arsenal som imponerade. Det rejält dessutom.

Efter 38 minuter styrde Alejandro Dominguez in 1-0 med klacken. 32-åringen snappade upp ett misslyckat långskott och förlängde helt enkelt bollen i mål genom att styra in den i andra hörnet bredvid en chanslös David de Gea.

Sedan blev det riktigt tungt för United.

Efter 52 minuter drog Joel Campbell in ett klassmål som lämnar den engelska storklubbar i rejäl brygga inför returen. 21-åringen tunnlade Michael Carrick innan han skruvade bollen runt Rio Ferdinand in i det vänstra hörnet.

– Det här är kvalité. En jätteindividuell prestation av Campbell med tunneln och sen avslutet runt Ferdinand, säger experten Glenn Strömberg i Viasat Fotboll.

Målet lär också ha fått Arsenals fans att jubla lite extra. Inte nog med att det skickade rivalen United ett steg närmare stupet – den 21-årige anfallaren tillhör dessutom Arsenal och är just nu utlånad till det grekiska laget.

”United visade också intresse”

Efter målet gjorde Moyes ett dubbelbyte där Danny Welbeck och Shinji Kagawa ersatte Antonio Valencia samt Tom Cleverley. Laget fick också en jättechans i slutet men Robin van Persie sköt över.

”Sexa i Premier League, förlorade mot Swansea och Sunderland i cuperna och kan åka ut mot Olympiakos i Champions. Ett lag som vann ligan med stor marginal förra året”, skriver förre Premier League-profilen Robbie Savage om United på Twitter.

”Jag saknar ord”, skriver Uniteds tidigare stormålvakt Peter Schmeichel.

Istället fick Olympiakos och Joel Campbell jubla. 21-åringen, som aldrig spelat för Arsenal utan varit utlånad till Lorient, Betis och nu Olympiakos, var som om det inte vore nog på väg till just United innan flytten till London 2011.

– United visade också intresse när jag flyttade till Europa men jag har hejat på Arsenal sedan jag var liten och det var därför jag valde dem. Jag tror också att jag är redo att spela i Arsenal nästa säsong, sa anfallaren inför kvällens match.

Klart är att Campbell håller på att bli en favorit hos Arsenal-fansen redan innan han debuterat för klubben.