”Korkat, planlöst och hopplöst”

Så sågas Manchester United efter CL-förlusten

1 av 6
FOTBOLL

Manchester Uniteds mardrömssäsong fortsätter.

Engelsk media visar ingen pardon efter tisdagens förlust mot Olympiakos.

”Korkade, planlösa och hopplösa”, skriver Daily Telegraph.

I Premier League ligger de regerande mästarna Manchester United på sjätte plats hela 15 poäng bakom ledande Chelsea.

I ligacupen åkte laget ut i semifinal mot Sunderland och i FA-cupen tog det stopp redan i den tredje omgången mot Swansea.

Champions League är Uniteds sista chans till en titel den här säsongen men efter 0–2 borta mot Olympiakos i det första åttondelsmötet är laget riktigt illa ute även där.

David Moyes tog på sig ansvaret för den bleka insatsen och förre klubblegendaren Roy Keane sågade både spelare och ledare.

Sportbladets Erik Niva kallar United för ”en hög av sorgliga spillror” och i dagens engelska tidningar fortsätter den hårda tonen mot Manchester United.

Daily Telegraphs förstasida pryds i dag av tre ord, ”Korkat, planlöst, hopplöst”  och tidningens krönikör Henry Winter lägger till ytterligare några

”Skuggor av laget som vann ligan”

”Det här var en planlös, oinspirerad insats helt utan passion av Manchester United. De var skuggor av det lag som vann ligan förra året och det är svårt att se hur de ska kunna gå vidare”, skriver han.

Daily Mail konstaterar på sin förstasida att United blev förnedrade och slår fast att det var lagets sämsta insats under David Moyes och ifrågasätter samtidigt om han är rätt man för jobbet.

”En insats som får en manager sparkad”

”Fram tills nu har insatserna i europaspelet varit Moyes räddning men det här var den sortens insats som får en manager sparkad. En insats som ifrågasätter laguttagning, riktning och inspiration.”

Även Daily Express ifrågasätter Moyes och skriver att han ”efter en hemsk insats har ett berg att bestiga i returen”.

Även The Sun menar att ”klockan tickar för Moyes” och beskriver gårdagen som en grekisk tragedi.

The Guardian menar att David Moyes var alldeles för försiktig i sin laguttagning.