Stoppar kvitteringen – med en extra boll

Lagerbäck: Är inte fair play

1 av 4 | Foto: VIASAT FOTBOLL
Terry har precis kastat bollen ut på planen, samtidigt som Galatasaray tar inkast.
FOTBOLL

Burak Yilmaz dundrade dit 1-1 för Galatasaray hemma mot Chelsea.

Men målet underkändes då John Terry kastat en annan boll in i planen under anfallet.

– Han slängde den verkligen för att visa att han skulle blåsa av, säger experten Glenn Strömberg i Viasat Fotboll.

Det var strax före halvtid som John Terry plockade upp matchbollen i famnen när Galatasaray hade fått ett inkast. Men samtidigt som hemmalaget fick en ny boll och satte igång spelet så valde Chelsea-backen att kasta den gamla bollen in i planen mot domaren istället för mot sidlinjen.

”Var inte hans fel”

Samtidigt anföll Galatasaray genom Burak Yilmaz som från nära håll dundrade in 1-1. Men målet underkändes då det alltså var två bollar inne på planen. Istället varnades Terry av domaren.

– Det var inte hans fel men sen slängde han bollen för att verkligen visa att han skulle blåsa av. Men sen kopplade Chelsea av lite också, säger experten Glenn Strömberg i Viasat Fotboll.

”Lätt att ta den annars”

Flera av Chelseas spelare slutade spela innan avblåsningen efter att ha sett den andra bollen inne på planen.

– Det är (Petr) Cech som också bara står och tittar. Jag vet inte men jag tror att det hade varit lätt för honom att ta den där annars, säger Glenn Strömberg.

Tidigare svenska förbundskaptenen Lars Lagerbäck är kluven.

– Det är rutinerat att ta in bollen kan man säga, även om det inte är fair play. Men samtidigt vad ska domaren göra i det här läget. Varningen är solklar men det här är så kraftigt ingrepp i matchbilden. De missar ett mål på snabbt inkast eftersom han tagit med sig bollen in. Hade det varit handboll hade det varit rött kort direkt, säger Lars Lagerbäck i Viasats studio.