Mourinho bjöd på en galen klassiker – igen

Tog ny monsterlöpning efter segern mot PSG

Foto: VIASAT FOTBOLL
Mourinhos rusch vid 2-0-målet.
FOTBOLL

När Chelsea slog ut PSG tog José Mourinho återigen fram sin patenterade jättelöpning för att fira med spelarna.

Eller...?

– Det var inte för att fira. Jag gjorde det för att hjälpa mina killar, säger Mourinho till Viasat.

När avige Demba Ba slog in 2-0 – målet som tog Chelsea vidare till CL-semi – var det återigen dags för José Mourinho att få fnatt.

Den 51-årige managern sprang längs hela långsidan ned till sina firande spelare efter det viktiga målet i 87:e matchminuten.

Men tränaren passade också på att snacka med flera spelare i samband med gatloppet. 

”Skulle kännas som en evighet”

– Det var inte för att fira, det var inte för att fira. Jag sprang dit för att jag visste att spelarna blir galna, jag vet att vid den tidpunkten tänker de bara på att fira. De tänker inte på det som händer härnäst, säger José Mourinho till Viasat.

– Det som skulle följa var tre minuter, plus stopptid på fyra-fem minuter. Jag visste att de sista minuterna skulle kännas som en evighet, så jag sprang inte dit för att fira. Jag var tvungen att organisera laget. Jag gjorde det för att hjälpa mina killar.

”Inget speciellt för mig”

Men portugisen var ändå glad efteråt.

– Jag är lycklig, jag gillar inte att förlora, jag vill vinna. Det är min femte semifinal på fem år, det är inget speciellt för mig. Men jag är glad för killarna, klubben och för mig själv.

”Där han blev The Special One”

Det var när Porto slog ut Manchester United ur Champions League 2004 som Mourinho inledde blev känd för sitt stundtals galna firande.

– Det var ju där och då som han och hans långrock sprang in i det europeiska fotbollsmedvetande. Det var ju där han blev "The Special One", säger Erik Niva.

På fredag klockan 12.00 lottas semifinalerna i Champions League.

Kolla in ruschen här [extern länk]

FAKTA

Några av Mourinhos tidigare upptåg längs linjen

Porto-Manchester United, 2004.

Klassikerns födelse. Mourinho, då i Porto, blev som tokig när Porto slog ut Manchester United i CL-slutspelet och sabbade kostymbyxorna när han gled ned på knä. (Se här, extern länk)

Barcelona-Chelsea, 2006.

Didier Drogba kvitterade till 2-2 och Chelsea tog ledningen i sin grupp i Champions League. Mourinho firade med att glida ned på knä och jubla i eufori. (Se här, extern länk)

Chelsea-Manchester United, 2007.

I FA-cupens final fick portugisen spel när Chelseas Didier Drogba satte avgörandet på extratid. Managern sprang längs planen med flaxande armar. (Se här, extern länk)

Barcelona-Inter, 2010.

Vägen till Champions League-finalen. När Inter slog ut Barcelona i semifinalen sprang "The Special One" återigen över planen i ett galet glädjerus och viftade med armarna, något som retade många Barcelonafans och målvakten Víctor Valdés. (Se här, extern länk)