"Varför skulle vi frukta Chelsea?"

Atletico räds inte motståndet

Foto: BILDBYRÅN
Atletico är redo för kvällens semifinal.
FOTBOLL

Respekt är en sak, fruktan en annan.

Inför kvällens semifinal i Champions League mellan Atletico Madrid och Chelsea tror spanjorerna på sin egen förmåga.

– Varför skulle vi frukta Chelsea? säger hemmalagets mittback Joao Miranda till The Guardian.

Atletico Madrid har dragit fram som ett ånglok. Med fyra omgångar kvar av La Liga toppar man tabellen, och i kväll håller huvudstaden andan när Chelsea kommer på besök. Champions League-semifinalens första möte kretsar kring en återvändande Fernando Torres, en spelklar Thibaut Courtois - och ett hemmalag utan rädsla.

– Varför skulle vi frukta Chelsea när vi inte fruktade Real Madrid? De är ett bra lag, men måste vilja ha finalplatsen mer än vi, säger mittbacken Joao Miranda till The Guardian.

"Enkel filosofi"

I helgens 2-0-seger över Elche öppnade Miranda målskyttet och i Diego Simeones bygge är han försvarets stöttepelare. Han är inte sen med att hylla sin tränare.

– Simeone har en enkel filosofi. Han bryr sig inte om du blir trött och vill gå av planen, men ingenting gör honom mer rasande än en spelare som inte ger allt, säger Miranda och fortsätter:

– Vi är medvetna om att många spelare kan lämna i sommar och förstår därför vilken speciell möjlighet det här är. Av den anledningen går vi ut på planen som om våra liv stod på spel. Det är vi skyldiga supportrarna och Simeone.

"Ord har ingen betydelse"

Och vilka tankar florerar i Atletico-tränarens eget huvud?

– Vi och Chelsea är inte samma lag, men vi har liknande karaktärsdrag. Vi har ett rakt anfallsspel, starkt försvar och är duktiga på fasta situationer. Mina spelare sprudlar av entusiasm och vet hur viktig den här matchen är för hela klubben. Ord har ingen betydelse på den här nivån, de är bara till för att skapa rubriker, säger Simeone till goal.com.

Från gästernas sida väntas Eden Hazard vara åter i spel, medan Branislav Ivanovic är avstängd. I Atletico dras Arda Turan med en ljumskskada och går en kamp mot klockan för att bli spelklar.