Lämnade CL-trupp efter dödsbeskedet

Hela Bayern engagerat i kampen: Jag är stolt över dig pappa

1 av 3
FOTBOLL

Pierre Emile Höjbjerg ses som en jättetalang av Bayern München och var uttagen till onsdagens möte med Real Madrid.

Men efter att 18-åringens pappa gått bort strök han sig själv och reste hem till Köpenhamn.

”Han kämpade in i det sista. Jag är stolt över dig pappa”, skriver Höjbjerg enligt Ekstrabladet.

Foto: GETTY IMAGES
Pierre Emile Höjbjerg.

Bayern Münchens Pierre Emile Höjbjerg skulle ha rest med sina lagkamrater till Madrid för den första semifinalen i Champions League mot Real. Men efter att 18-åringens pappa gått bort valde den danske mittfältstalangen att lämna laget för att istället resa hem till sin familj.

”En omöjlig kamp”

”På tisdagsmorgonen den 22 april klockan 11:00 somnade min far in. Han utkämpade en omöjlig kamp mot cancern. Men han gav inte upp och kämpade in i det sista. Jag är stolt över dig pappa”, skriver Höjbjerg på Facebook enligt Ekstrabladet.

Pappans kamp har engagerat hela Bayern München sedan cancer-beskedet kom i augusti förra året.

– Jag var förtvivlad. Olycklig. Jag vände mig till klubben och började gråta. Jag var helt förstörd. Uli Hoeness (då president) tog hand om mig. Han började hjälpa mig direkt. Han kontaktade de bästa läkarna i Tyskland, hämtade ner min pappa och satte igång behandlingarna direkt, har Höjbjerg tidigare berättat.

Guardiola: Klubben finns där för dig

Även tränaren Pep Guardiola har stått vid talangens sida under den krävande säsongen. För tyska sport1.de berättade Höjbjerg om ett möte med managern.

– Jag kom till träningsanläggningen och grät och grät. Jag sa att ”min pappa kan dö. Jag är 18 år gammal, jag är här, jag är sårad och jag är ensam. Vad ska jag göra?” Han svarade att ”du ska stötta de människor som står dig nära även om ditt arbete här kommer att lida av det. Jag och klubben kommer alltid finnas där för dig”. Sen började han också gråta.

Pierre Emile Höjbjerg startade i lördagens 2-0-seger mot Braunschweig.