"Förväntade mig mer av Real Madrid"

Holländaren: "De väntade ut oss"

1 av 2
FOTBOLL

Hemmaplan och Champions League-semifinal.

Då trodde Arjen Robben att Real Madrid skulle ut och dominera mot Bayern München.

– Jag förväntade mig att de skulle storma ut på planen, säger holländaren till NOS.

Efter den första ronden i Champions League-semifinalen är det fördel Real Madrid. Spanjorerna vann med 1-0 efter mål av Karim Benzema, och ett besviket bortalag åkte mållöst hem till Tyskland. Yttern Arjen Robben anföll friskt på Bayern Münchens högerkant, men kom ingenvart när Reals försvar var vattentätt.

– Jag förväntade mig mer av Real Madrid. Jag förväntade mig att att de skulle storma ut på planen, men i stället väntade de ut oss och tillät oss föra spelet, säger holländaren till NOS efter matchen.

"Självförtroendet på topp"

Robben, som tillbringade två säsonger i Real innan han gick över till Bayern, menar att tyskarna var bättre.

– Jag måste berömma mitt lag. Vi mötte ett lag i världsklass, på Santiago Bernabeu, men dominerade ändå och var det bättre laget. Vi skapade inte så många chanser, men tillräckligt många för att göra åtminstone ett mål. Det här är ett dåligt resultat, men självförtroendet i returen kommer att vara på topp, säger han.

"Vana vid superräddningarna"

I Madrid-lägret har tränare Carlo Ancelotti skiftat mellan målvakterna Diego Lopez och Iker Casillas. Den senare vaktar målet i Copa del Rey och Champions League - och i går stod han för en fin insats, enligt lagkamraten Sergio Ramos.

– Vi är vana vid Casillas superräddningar numera. Han är en så duktig målvakt, säger 28-åringen till spanska Canal Plus.

Ramos riskerade att missa returmötet på Allianz Arena om han drog på sig ett gult kort. Men den spanske landslagsbacken klarade sig och blir en viktig kugge när Real ska ta sig till final.