”Det han föredrar är inte värt någonting”

Guardiola sågas från klubbens egna led

FOTBOLL

Bayern Münchens hederspresident Franz Beckenbauer har tröttnat på Pep Guardiola.

Efter onsdagens 0-1-förlust mot Real Madrid dömer legendaren återigen ut Bayern Münchens nye manager.

– Vi hade tur att de bara gjorde ett mål, säger Beckenbauer till tyska Sky.

Sportbladets Erik Niva ifrågasatte efter 0-1-förlusten mot Real Madrid vad Pep Guardiola egentligen gjort med Bayern München. Nu får spanjoren ännu hårdare kritik – från de egna leden.

”Är inte värt någonting”

Bayern Münchens hederspresident och klubblegendar Franz Beckenbauer sågar Bayerns taktik i bortamatchen mot Real.

– Bollinnehav är inte värt någonting när motståndaren skapar bättre chanser. Vi hade tur att de bara gjorde ett mål, säger Beckenbauer till tyska Sky.

Innan Guardiola tillträdde spelade Bayern München ett klassiskt tyskt spel med snabba omställningar och spel i djupled. Spanjoren har under året förändrat det till något som påminner mer om hans gamla Barcelona – där bollinnehav premieras. Något Beckenbauer redan tidigare reagerat på.

– Jag tycker att man ska spela på ett annat sätt. Om jag har en chans att skjuta utanför straffområdet, speciellt när motståndarförsvaret är samlat, så gör jag det. Det är det mest effektiva, även om jag ger spelarna rätten att spela som de vill till 100 procent.

”Ingen kommer vilja titta”

– Till slut kommer det att se ut som Barcelona. Ingen kommer vilja titta på det. De kommer att välja bakåtpassen till och med när de står på egen mållinje.

Efter onsdagens förlustmatch grillades Guardiola av den samlade pressen kring i första hand taktiken. Då försvarade spanjoren sitt val.

– Jag ville inte ha det klassiskt tyska böljande spelet. Jag ville ha mycket bollinnehav och vi lyckades med det. Men vi lyckades inte avsluta våra chanser, säger Guardiola och fortsätter:

– Ibland hör du att du borde spela mer ”vertikalt”, men om du gör det tror jag att Madrid är oslagbara. De är det bästa kontringslaget i världen. De är inte bara fotbollsspelare utan i första hand atleter.