Bale: ’Vi kommer att anfalla’

Bale vill inte backa hem i kväll: Inte ett lag som bara försvarar

Superduon spelarCristiano Ronaldo har dragits med en skada och Gareth Bale med sjukdom. Nu är båda helt återställda.
FOTBOLL

Efter segern i det första mötet hyllade hans tränare den egna taktiken.

Gareth Bale håller inte med.

– Jag föredrar när vi anfaller, säger walesaren.

Nöjd med allt.

Det sa Carlo Ancelotti att han var efter 1–0 på Santiago Bernabéu.

Real Madrid backade hem, lät Bayern München föra spelet och satsade på kontringar. Det räckte till seger, ändå är Gareth Bale inte nöjd.

– Vi är inte ett lag som bara försvarar oss. Vi vill försöka spela bra fotboll och jag föredrar när vi anfaller, säger han.

Samtidigt är han medveten om vad som väntar i kväll.

– Vi tvekar inte på vad vi kan g­öra mot dem och vi måste spela med självförtroende. Men det är ett riktigt bra lag och vi måste klara av att försvara oss också.

”Det kan straffa sig”

Och trots uttalandena senast är Carlo Ancelotti inne på samma linje.

– Vi startade lite tillbakadraget då och det kan straffa sig om vi gör det igen. Det gäller att vi jobbar tillsammans, försvarar med våra anfallare och anfaller med hela l­aget.

”Jag känner mig bra”

Till skillnad mot då har han nu bägge sina yttrar att tillgå.

Inför första semifinalen blev Gareth Bale sjuk, vilket gjorde att han bara kunde spela sista kvarten. Mot Osasuna i helgens ligamatch vilades han och det har gett resultat.

– Jag känner mig bra. Efter några träningar har jag återhämtat mig och jag hoppas få spela den här gången. Vi befinner oss i en väldigt bra situation och vi ska göra allt vi kan för att vinna Champions League, säger Gareth Bale.

Som hyllas av Ancelotti.

– Jag är väldigt nöjd med hans säsong och jag är övertygad om att han kommer fortsätta bli bättre. De bästa nyheterna är att hela truppen är mentalt och fysiskt redo, nu behöver jag bara välja ut en elva, säger han.