Ronaldo historisk

1 av 3 | Foto: AFP
FOTBOLL

Tvåmålsskytt i 4–0-krossen mot Bayern München.

Cristiano Ronaldo är historisk – ingen spelare har gjort fler Europamål under en och samma säsong.

– Det är därför han är världens bästa fotbolls- spelare, säger Gareth Bale till Sky Sports.

Efter tre raka semifinalförluster är Real Madrid klart för Champions League-finalen den 24 maj i Lissabon, det är klubbens första sedan 2002. På tisdagskvällen krossades Bayern München med 4–0 på Allianz Arena.

Cristiano Ronaldo, som har varit oerhört viktig i Champions League 2013/14, blev historisk efter två fullträffar. Det första målet kom vid en omställning, där han blev frispelad av Gareth Bale och rullade in bollen. Det andra var ett frisparksmål, han sköt under en hoppande Bayern-mur.

”Vi är bäst”

Ronaldo har stått för 16 fullträffar på tio matcher den här säsongen, ingen annan spelare har gjort så många mål i Europa under en och samma säsong.

– Det är därför han är världens bästa fotbollsspelare. Det är en ära att spela tillsammans med honom, man lär sig mycket, säger Gareth Bale till Sky Sports.

– Vi har fortfarande en match kvar i turneringen, förhoppningsvis kan han göra några fler mål.

Totalt blev det 5–0 till Real Madrid, då man vann med 1–0 på Santiago Bernabeu förra veckan.

– Med de här två matcherna har vi bevisat att vi är bättre än Bayern. Just nu finns det inget lag som är bättre än Real Madrid, säger Luka Modric.

”Därför jag kom”

Den spanska klubben har chansen att ta hem trippeln den här säsongen. Final i Champions League, de slåss om ligatiteln och klubben har redan vunnit Copa del Rey.

– Det var därför jag flyttade till den största klubben i världen – spela stora matcher och ha chansen att vinna titlar, säger Bale.

I finalen väntar Chelsea eller Atlético Madrid, lagen möts på Stamford Bridge i London i kväll.

Se Ronaldos fullträff här!