Ajax skräms inte av Ibrahimovic

Klubbens förre anfallare kommer till Amsterdam

1 av 2
FOTBOLL

På onsdag ska Ajax försöka stoppa Zlatan Ibrahimovic hemma på Amsterdam Arena.

Men svensken, som var en av Champions Leagues främsta målskyttar i fjol, skrämmer inte Ricardo van Rhijn:

– Han ger Ajax inte några sömnlösa nätter.

På onsdag denna vecka kliver Paris SG in i årets Champions League med ett bortamöte mot holländska klubben Ajax. I grupp F ingår även spanska storklubben Barcelona och cypriotiska uppstickaren APOEL.

Men trots att PSG och Barcelona tippas lägga beslag på de två platserna i åttondelsfinalen är det en orädd högerback i Ricardo van Rhijn som inför mötet med Zlatan Ibrahimovic levererar en passning.

– Jag är absolut inte rädd för Zlatan. Jag har mött ett par världsklassanfallare tidigare. Han ger Ajax inte några sömnlösa nätter, säger van Rhijn enligt franska Le10Sport.

”Blir ett nöje”

Den svenske anfallaren gjorde länge upp om skytteligaledningen under förra säsongens Champions League. Zlatan gjorde hela åtta mål i gruppspelet.

Den tidigare stormålvakten Edwin van der Sar, i dag styrelsemedlem i Ajax, är glad att klubben gör upp mot sin tidigare anfallare.

– Det var fint att lottas mot Zlatan Ibrahimovic. Ajax var hans första klubb efter att han lämnat Sverige. Han gjorde en del mål för Ajax och därför blir det ett nöje att möta honom, säger van der Sar.

Zlatan spelade i Ajax mellan 2001 och 2004 innan han flyttade till Juventus.