Allegri: Har mycket att bevisa i Europa

Kravet på Juventus – minst CL- kvartsfinal

1 av 2 | Foto: AFP
Allegri och Chiellini.
FOTBOLL

TURIN. Vinna eller försvinna.

Pressen på Juventus och Max Allegri är hård att gå segrande ur gruppspelet i Champions League.

Mot Malmö FF är inget annat än vinst godkänt.

– Jag vet att jag fortfarande har mycket att bevisa i Europa, säger tränare Allegri.

Ligan betyder mindre denna säsong.

Champions League betyder allt.

Det är det interna budskapet från Juventus-ledning till tränare Max Allegri inför hans första säsong på den vitsvarta bänken. Efter tre ligasegrar i följd är CL-spelet det stora målet för Juve denna säsong.

– Jag har vunnit ligan i Italien men inte vunnit något ute i Europa så jag vet att jag har mycket att bevisa där ännu, säger Allegri.

Enligt Sportbladets kontakter i Turin har Juventus president Andrea Agnelli över en lång lunch nyligen gjort klart för den nye tränaren vad klubbens mål är: minst kvartsfinal i Champions Leage.

– Man får inte misslyckas där igen. Då får Allegri gå, säger en Juve-källa till Sportbladet och fortsätter:

– Det är ingen nyhet att Allegri inte visade särskilt stort ledarskap med Milan under åren där, i Europa-spelet. Juventus-ledningen hade räknat med Antonio Conte i CL-spelet och inte den internationellt mindre erfarne Allegri.

Tränaren själv försöker tona ner förväntningarna och kraven.

– Om vi kan klara oss till kvartsfinal? Vi får se. Det finns inga lätta matcher ute i Europa. Och vi letar fortfarande efter ett spelsystem, som fungerar där, säger Allegri.

Underskattar inte MFF

Inför mötet med Malmö FF räknar alla italienska fotbollstyckare med tre poäng, liksom klubbledningen.

Backstjärnan Giorgio Chiellini försöker ändå hålla ner pressen och favoritskapet.

– Vi är absolut inte säkra på att vinna mot Malmö. Vi vet att vi måste vara vakna och beredda. Vi har sett vad som hände när vi inte var det, förra säsongen, säger Chiellini till Sportbladet.

Den italienske stjärnbacken och tränaren Max Allegri mötte tillsammans medierna på en fullsatt presskonferens på träningsanläggningen Vinovo.

”Ska springa mycket”

I åskväder och hällregn tränade Malmö FF sen i går kväll på Juventus Stadium.

Tränare Åge Hareide menar att hans lag har en stor fördel av att spela utan press medan Juventus är piskat att vinna.

– De räknar nog med tre poäng mot oss. De räknar matcherna mot Olympiakos och Atlético Madrid som svåra matcher, de nämner inte oss, säger Hareide och fortsätter:

– Det är en måstematch för dem att ta tre poäng, det talar för oss. Vi har inte den mentala pressen. Det är gruppspel, vi kan närma oss det på ett annat sätt.

Att Juve haft problem med lag från norr förr talar också för Malmö, menar Hareide:

– Vi vet att de har mött nordiska lag förut, förlorat mot FCK och haft tufft med Nordsjälland. De pratar om nordisk fotboll som några som springer mycket, och vi kommer att springa mycket.