Arsenal sågas efter premiärförlusten

1 av 5
FOTBOLL

Arsene Wenger och hans Arsenal vaknar i dag upp till engelska tidningar som samlat sågar lagets insats mot Borussia Dortmund.

”Arsenal är smutsigt dåliga”, skriver till exempel Daily Mirror.

Arsenal hade inte mycket att säga till om borta på Signal-Iduna Park mot Borussia Dortmund när det tyska storlaget vann Champions League-premiären 2-0 efter mål av Ciro Immobile och Pierre-Emerick Aubameyang.

Men trots att Dortmund borta är en tuff match är den engelska pressen inte nådig i sitt omdöme i dagens tidningar. Till rubriken ”Sönderslitna” skriver Daily Mail att ”Arsenal får betala priset för slarviga misstag”.

Daily Mirror väljer rubriker ”Gunners are dort poor” – en ordvits med den ungefärliga innebörden ”Gunners är smutsigt dåliga”. Vidare konstaterar tidningen att ”Arsene Wenger såg på med skräck”.

Wenger kritisk

 Nästa ”Daily” är Daily Express som även de går hårt åt Wengers Arsenal. Till rubriken ”Arsenal krossade av Dortmund” skriver tidningen att ”Arsenal fick en fruktansvärd start på årets Champions League-säsong”.

Den mer aktade tidningen The Times väljer en snällare rubrik i ”Arsenals svaghet blottad” men konstaterar även de att laget ”fick genomlida en fruktansvärd start på Champions League-kampanjen”.

Arsene Wenger sticker inte under stol med att insatsen var svag.

– Vi var inte på önskad nivå, de förtjänade sin seger. Det var en medelmåttig insats, även om vi hade en del chanser. Det hade de också, säger Arsenal-tränaren till Sky Sports.

FAKTA

Matchfakta Grupp D

Dortmund–Arsenal 2–0 (1–0)

1–0 Ciro Immobile (45), 2–0 Pierre–Emerick Aubameyang (48).

Publik: 65 851.

Galatasaray–Anderlecht 1–1 (0–0)

0–1 Dennis Praet (52), 1–1 Yilmaz Burak (90).

Publik: 40 000.