”Vi stod med öppna munnar och gapade”

Holländske landslagsspelaren minns tiden med Zlatan

1 av 10
FOTBOLL

Paris SG öppar sitt Champions League-spel mot Ajax.

Då minns tidigare Ajax-spelaren Andy van der Meyde hur han trollbands av Zlatan Ibrahimovic när svensken kom till klubben 2001.

– Vi behövde inte lång tid för att inse att han skulle bli en fantastisk spelare, säger holländaren till Goal.

I kväll återvänder Zlatan Ibrahimovic till bekant mark. Hans Paris SG har rest till Amsterdam för Champions League-premiär mot Zlatans första utlandsklubb, Ajax. Svenskens återkomst har uppmärksammats stort i den holländska staden många är de varma ord som sägs om Zlatan inför matchen.

Andy van der Meyde spelade tillsammans med Zlatan i Ajax mellan åren 2001 och 2003 och minns hur han, tillsammans med lagkamrater, blev tagna av svenskens skicklighet.

– Vi behövde inte lång tid för att inse att han skulle bli en fantastisk spelare. Han gjorde saker på träningsplanen och vi stod med våra munnar öppna och gapade av beundran, säger van der Meyde till Goal.

”Världens bästa”

Den holländske mittfältaren fick även möjligheten att spela mot svensken. Efter van der Meydes flytt till Inter 2003 gjorde de båda herrarna upp i Serie A. De mötte även varandra i den där kvartsfinalen i EM 2004.

Och holländaren är på det klara med vad han tycker om Zlatan av i dag.

– Ibrahimovic är en av världens bästa spelare tillsammans med Messi och Ronaldo. Han är stor och stark och kan vara en skräckinjagande figur. Han är arrogant, visst, men det är hans stil. Det är en positivt sort av arrogans. Han är en sann storspelare, säger van der Meyde.

Holländaren lade skorna på hyllan 2012 och hann förutom Ajax och Inter även med en sejour i Everton.