”Han var inte någon riktig hjälte för mig”

Davy Klaassen minns pojkbilden med Zlatan

1 av 2
Taget ur arkivet. Foto: Ajax TV
FOTBOLL

Ajax har plockat fram en gammal bild från arkivet som är aktuell inför kvällens match mot Paris SG.

– Om vi vinner kanske jag ber om en ny bild, säger Davy Klaassen, som hunnit bli 21 år gammal.

Champions League-mötet mellan Ajax och Paris SG väcker minnen i Amsterdam. Zlatan Ibrahimovic spelade i den holländska klubben mellan åren 2001 och 2004 och hann förutom 35 mål även med att ställa upp på ett par bilder med fansen.

En av dessa bilder har lyfts upp ur arkivet av Ajax själva. Klubben publicerade häromdagen en bild på Zlatan tillsammans med en Ajax-stjärna av i dag, Davy Klaassen. På bilden, tagen i början början av 2000-talet, är Klaassen bara en liten pojke.

”Känner igen”

I en intervju med AjaxTV minns Ajax-mittfältaren den dagen.

– På den tiden brukade jag åka och kolla på träningarna tillsammans med mina föräldrar. Efter träningarna bad jag spelarna att ta bilder med mig. Jag har ett par bilder med spelare som jag inte ens vet vilka de är. Men Zlatan känner jag igen förstås, säger Klaassen enligt De Telegraaf.

Kanske ber om ny bild

Men med tanke på att de båda herrarna ska göra upp på Amsterdam Arena kan Klaassen inte bara ösa beröm över den svenske stjärnan.

– Han var faktiskt inte någon riktig hjälte för mig. Alla Ajax-spelare var lite samma sak för mig. Om vi vinner kanske jag ber om en ny bild, men då tror jag inte att han ställer upp på det. Om vi inte vinner behöver jag ingen bild, säger Klaassen med ett leende.

Matchen mellan Ajax och PSG sänds i Viasat Fotboll – avspark 20.45.