”Välkommen, Guds son”

Hyllningen till Zlatan i Amsterdam

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i Amsterdam och han välkomnades som en Gud.

Bokstavligt talat.

Det jublades högt på Amsterdam Arena när Zlatan Ibrahimovic ledde sitt Paris Saint-Germain ut till uppvärmningen inför matchen i Champions League mot Ajax. Den holländska publiken har inte glömt svensken som spelade i klubben 2001-2004.

”Fantastiska minnen”

– Jag har fantastiska minnen. När jag kom dit, var helt ensam och allt var nytt. Amsterdam som stad: fantastisk. Ajax som klubb: otrolig, säger Zlatan till PSG:s hemsida.

– Jag lärde mig fotbollen de spelar. Den är väldigt teknisk med mycket bollinnehav. De gillar att ha bollen och spela med bollen. De låter bollen svettas. Det är deras filosofi och den är väldigt framgångsrik. När jag var där vann jag en, två, tre, fyra, fem titlar. Det var härliga år.

”Välkommen tillbaka, Guds son”

När svensken på onsdagen joggade in på sin gamla hemmaplan så hängde en banderoll på en läktare med texten ”Välkommen tillbaka, Guds son”. Det är inte heller första gången 32-åringen får ett fint välkomnande i Amsterdam.

– Jag har varit där förut i Champions League, först med Juventus och sen Milan. Nu åker jag dit med PSG. Det är självklart en härlig känsla. Allt började i Ajax fram till i dag så jag är väldigt glad.

– Det var känslosamt att komma tillbaka. Jag välkomnades tillbaka och var väldigt lycklig. Jag gjorde i mål av en av matcherna men det kändes inte som de tog det så illa.

Matchen pågår. Följ Erik Löfgrens live-rapportering här!