Sätter första målet – efter ful kapning

Foto: TT
FOTBOLL

Cesc Fabregas har gjort sitt första mål i Chelsea.

Men frågan är om det ens borde ha godkänts?

– Det var en ojusthet innan målet, säger Erik Niva.

När Arsenal sålde Cesc Fabregas till Barcelona 2011 såg de samtidigt till att få med en klausul som gav dem ”första tjing” att köpa tillbaka mittfältaren. Men när 27-åringen bestämde sig för att lämna Katalonien i somras tackade Arsene Wenger nej - och Fabregas kritade i stället på för Chelsea.

– Alla vet att Arsenal hade första chansen att värva mig. De bestämde sig för att inte utnyttja den rätten, och därför var det aldrig meningen. Jag önskar dem lycka till, sa han då.

”Kan diskutera”

Nu har Fabregas gjort sex assist och ett mål på fyra matcher i sin nya klubb. I CL-mötet mot Schalke nätade han nämligen för första gången - men frågan är om målet ens borde ha godkänts? I upprinnelsen till det kapade Fabregas Schalkes Max Meyer, men domaren Ivan Bebek valde att låta spelet gå vidare. Och i Viasats studio frågar sig Lasse Lagerbäck om han borde blåst frispark.

– Man kan diskutera om det är en ojusthet, säger han, varpå Sportbladets Erik Niva fyller i:

– Det var det.

Firade kontroversiellt

En snackis på Twitter är också hur Fabregas valde att fira sitt mål - genom att slå handen mot klubbmärket. Något som rör upp känslor bland Arsenal-supportrar.

Fabregas mål blev dock inte matchavgörande, för i den 62:a minuten klev Klaas-Jan Huntelaar fram och kvitterade till 1-1, vilket blev slutresultatet.

FAKTA

Champions League, grupp G

Chelsea–Schalke 1–1 (1–0)

1–0 Francesc Fabregas (11), 1–1 Klaas–Jan Huntelaar (62).

Publik: 39 500.

NK Maribor–Sporting 1–1 (0–0)

0–1 Nani (80), 1–1 Luka Zahovic (90).

Publik: 12 994.